Ugrás a tartalomra

"Virágtakarót" kap az aluljáró lejárata a Tiszai pályaudvarnál

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 28. szerda 17:23
Már dolgoznak a helyszínen a Városgazda munkatársai, a tervek szerint alig két hét alatt végeznek a tájseb eltüntetésével. Szebb kép fogadja majd a Miskolcra vonattal érkező utasokat a Tiszai pályaudvaron.
Fotók: Horváth Csongor

Zsalukövekből építik fel, a lépcső alatti részt feltöltik, medenceburkolatot is kap, kerül bele egy humuszréteg, és két, egyenként egy köbméteres víztartály, amit feltöltenek vízzel, hogy abból tudják locsolni a pályaudvarnál található növényeket - így írható le műszakilag az a felépítmény, amivel egy hosszú évek óta meglévő tájsebet "gyógyít" be a miskolci városvezetés.

Fontos a kivitelezésnél - emelte ki érdeklődésünkre Kertész Béla, a Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője a helyszínen -, hogy egészen kis költségekkel, bármikor el tudják bontani, ha szükségessé válna.

- Ha az időjárás is engedi, várhatóan két héten belül befejezzük a munkát. A beruházásra az önkormányzat saját forrásból 3,5 millió forintot biztosított - tudatta.

A jelenlegi városvezetés vállalása volt a beruházás, már a 2019-es önkormányzati kampányban is szerepelt. A Velünk a Város sem szerette volna, hogy egy elhanyagolt, rozsdás aluljáró fogadja a Miskolcra vonattal érkező vidékieket, turistákat, és persze az ingázó miskolciakat.

- Nehéz helyzetben van az önkormányzat, de sikerült egy apró forrást félretenni erre a beruházásra - mondta Veres Pál polgármester. - Az aluljáró lejárata egy virágtakarót kap, reményeink szerint egy sokkal szebb és kulturáltabb látványt nyújt majd, mint a mostani állapot.

A városvezető szintén kiemelte, a mostani megoldás könnyen és olcsón visszabontható, ha indulna a területen egy nagyobb aluljárófejlesztés, illetve, ha megkezdődne az Y-híd projekt következő ütemeinek kivitelezése: a 3-as belvárosi elkerülő szakaszának építése.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!