Ugrás a tartalomra

Visszatér a Kocsonyafesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 06. péntek 14:39
Mindezt Veres Pál polgármester és a szervezők jelentették be közösségi oldalukon péntek délelőtt.

"Készülünk, mert egy tél sem tart örökké, és jól esne már egy kis fesztivál"

- olvasható a kocsonyafesztival.hu-n, ahol a szervezők a részletes programról további információt ígérnek a közeljövőben. Az oldalon mindenesetre már megtalálható az a regisztrációs felület, melyen keresztül a gasztronómiai szolgáltatók február 15-ig tudnak jelentkezni a rendezvényre. És persze nem rejtik béka véka alá a dátumot sem: 

március 3-5. 

Végh Csaba képgalériája a legutóbbi, 2020-as Kocsonyafesztiválról

Mint emlékezetes: a városvezetés 2020-ban jelentette be, hogy hét év után, 2020. február 14-én hazatér Miskolcra a Kocsonyafesztivál. A rendezvény a régi időket idézve hatalmas sikerrel zárt – a miskolciak és a város vendégei tízezres számban szórakoztak a régió legnagyobb gasztro-kulturális fesztiválján.

Az örömhírt Miskolc polgármestere is megosztotta Facebook-oldalán.

A miskolci kocsonyafesztivál az észak-magyarországi régió, s ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye. Először 2004-ben rendezték meg, az évek alatt egyre népszerűbb és egyre ismertebb lett a program. A 2010-ben kiváló minősítést kapott a rendezvény, ekkorra már nemcsak az ország minden tájáról, de a szomszédos országokból is érkeztek látogatók a fesztiválra. 

A Kocsonyafesztivált 2013-ig rendezték meg eredeti formájában, 2014-től viszont a korábbi városvezetés és a fesztivált üzemeltető alapítvány között vita támadt. Emiatt Kocsonyafesztivál 2014 és 2018 között nem volt, helyette az önkormányzat Kocsonyafarsang, később Miskolci Farsang néven rendezett gasztronómiai programot. A 2019-ben felálló városvezetés hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2020-ban február 14-16. között ismét megrendezik a Kocsonyafesztivált. 2021-ben és 2022-ben a koronavírus világjárvány miatt nem rendezték meg a nagyrendezvényeket, így a Kocsonyafesztivált sem, így most két év szünet után rendezik meg ismét a népszerű programot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!