Ugrás a tartalomra

Visszatérően ellenőriznek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 18. csütörtök 11:05
Tavaly tettek ki táblákat a Tópart és a Haller utcában, amik a Tündérkerthez vezetnek. Nemcsak parkolni, hanem behajtani is tilos. Ezt azonban a GPS és ezáltal az autósok sem veszik figyelembe. Hétvégente megmoccanni sem lehet a rengeteg parkoló járműtől.
Fotó: Juhász Ákos

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője elmondta, visszatérően ellenőriznek ezen a területen. – Az autósok figyelmen kívül hagyják a tiltó táblát. Legtöbbször figyelmeztetéssel élünk, de volt már példa arra is, hogy bírságoltunk. A probléma továbbra is fennáll, pedig akár százötvenezer forintot is fizethetnek a tilosban járók és parkolók – mondta, majd hozzátette, a behajtási szabályok megszegése objektív felelősség alá tartozik. – Ez azt jelenti, hogy a hatóság nem vizsgálja, hogy a járművet ki vezette, az üzemben tartóval szemben indul közigazgatási eljárás. 

A Tópart utcában lakik Csendes Tamásné, aki szívesen segít az eltévedőknek. – Nagyon szeretjük a Tündérkertet, megértjük, hogy sokan jönnek megnézni az ország másik feléből is. Sajnos a GPS ezt az útvonalat adja meg nekik, így azonban előfordult már olyan is, hogy mi magunk sem bírtunk kiállni a kocsival, még a kapura is ráálltak, mert nem volt több hely. Szomszédaimmal együtt nagyon szívesen segítünk az autósoknak, akik elmondásuk alapján sokszor észre sem veszik a táblát. 

– Mikor jó idő van, hatalmas a tömeg – fogalmazott egy másik lakó, Koroknai Ferencné. – Próbáljuk rendre inteni azokat az autósokat, akik rossz helyen állnak meg, de mind hiába: beszorítja egyik a másikat, pedig a boltos is ki szokott jönni, hogy szóljon nekik. 

Megoldást az jelentene, ha a GPS-eket frissítenék és a vár nagy parkolójába küldenék a távolról jövőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!