Ugrás a tartalomra

Zarándoklat indul a Szent Jobb Körmenetre

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 22. hétfő 11:58
Gyalogos zarándoklatot indítanak az augusztus 20-i Szent Jobb Körmenenetre.

A Szent Jobb gyalogos zarándoklat 2012-ben indult először Csíksomlyóból a Mária úton. A zarándokok részt vettek az augusztus 20-i Szent Jobb körmeneten, majd szeptember 8-ra Mariazellbe érkeztek. 2013-ban Csíksomlyóból és Marizellből, 2014-ben Mátraverebély-Szentkúttól és Czestochowából indult zarándoklat, a csoportok mindkét alkalommal a Szent Jobb Körmeneten találkoztak. 2015 óta minden évben a romániai Szentjobb településről indul zarándoklat Budapestre a Szent Jobb körmenetre.

Idén a zarándoklat július 29-én indul el Szentjobbról a budapesti Szent Jobb körmenetre. A zarándoklat védnöke Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc alapítvány alapítója. A zarándoklat jelképei: István király aláírása, Szent Imre herceg lilioma és Szent László király győri hermája. Útvonal: Szentjobb – Szaniszló – Piricse – Máriapócs – Nyíregyháza – Szabolcs –Sajópálfala – Miskolc – Görömbölyről továbbindulás  aug. 10-én reggel  -  Eger - Mátraverebély-Szentkút – Máriabesnyő - Budapest.
 
A zarándoklat önellátó, a felszerelésről a résztvevők maguk gondoskodnak, a szervezők a szállást, a reggelit és a vacsorát biztosítják. Csomagszállítás van. A zarándoklat egy napi útvonala körülbelül 20-35 kilométer. 
Jelentkezés: Bartók Márta, telefon: 30 605 9100, email: bmarti0418@gmail.com.

 

Programok

-
-