Ugrás a tartalomra

Zebrákkal és jelzőlámpákkal fokozható volna a martinkertvárosiak öröme – és biztonsága

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. június 15. csütörtök 17:34
A városrész önkormányzati képviselőjének elmondása szerint még a főút felújítása előtt tolmácsolta a helyiek beruházással kapcsolatos javaslatait a térség országgyűlési képviselőjének. Csöbör Katalin azonban – állítja Cseléné Figula Edina – ez idáig nem reagált a gyalogátkelőhelyek létesítését sürgető levelére.
Fotók: Mocsári László

A Jobbik-Konzervatívok várospolitikusai a Kisfaludy Károly, a Berzsenyi Dániel és a Tapoly utcák találkozásánál tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon úgy értékelték, hogy miután a helyiek a múlt szerdán átadott 1,8 kilométeres útszakasz felújítását – akárcsak az Y-híd többéves munkálatainak nehézségét – türelemmel viselték, mindenképp lényeges lett volna, hogy a megvalósult projektekben is visszatükröződjenek jogos igényeik.

A Velünk a Város frakcióvezető-helyettese úgy látja, mindez azt mutatja, hogy az országgyűlési választókerületben nem eléggé fontos az itteniek véleménye. Holott – mutatott rá Szarka DénesCsöbör Katalin a tavaly áprilisi parlamenti választás előtt számos olyan miskolci út felújítását kilátásba helyezte kampánya során, melyeket egyelőre továbbra is a Városgazda kátyúzik – egyebek mellett a Szentgyörgy utat is.

A bruttó 299 millió forintból megvalósított útfelújításról részletesen ITT számoltunk be.

Szarka Dénes egyúttal felidézte: miután a kormány a koronavírus-járvány alatt a gépjárműadóból befolyó bevételeket is elcsatornázta a településektől, úgy a miskolci önkormányzat útfelújításra fordítható tételeit lényegében kimerítik a problémás szakaszok puszta javítgatásai – teljesen új és összefüggő burkolatot azonban nem tudnak esetükben biztosítani.

Már a Kisfaludy Károly utcát érintő beruházás tervezési periódusában jelezték a helyi lakosok a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjének a felmerült igényeiket – közölte stábunk előtt Martinkertváros egy részének önkormányzati képviselője. Cseléné Figula Edina végül – idézte fel a Velünk a Város frakciójának tagja – tavaly szeptemberben nyílt levélben fordult Csöbör Katalinhoz az ügy kapcsán. Mint fogalmazott, annyival is előrébb lennének már a zebrák és a lámpák telepítésében, ha előzetesen figyelembe vették volna a gyalogátkelőhelyek tervezését.

A képviselő hangsúlyozta: miután nagyon várták már a helyiek az új hidat és a felújított főutat, különösképpen sajnálják, hogy nem sikerült beépíteni kívánalmaikat a gyakorlatba. Cseléné Figula Edina helyzetértékelése alapján a Kisfaludy Károly, a Berzsenyi Dániel és a Tapoly utcák találkozásánál, továbbá a főút a Csele és Balaton utcák által keresztezett részén a buszmegállók által generált személyforgalom teszi sürgetővé a gyalogátkelőhelyek létesítését. Utóbbit – a közeli általános iskolára való tekintettel – jelzőlámpákkal is el kellene látni szerinte. Ugyancsak zebrára és járdára volna szükség – tette hozzá a képviselő – körzetének másik részén, a Szirmán található Miskolci és Kelet utcák keresztezésénél is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!