Ugrás a tartalomra

Zenei élmény Komlóstetőn

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 29. péntek 15:52
Egy ifjúsági hangversenysorozat utolsó állomása volt pénteken a Komlóstetői Általános Iskolában. A gyerekek a barokktól a kortárs zenéig hallhattak darabokat és ismerhették meg a különböző korszakok zeneirodalmát.
Fotó: Parai Roland

A Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium hat tanulója adott koncertet két zongoraművész közreműködésével. A műsor tartalmát interaktív előadás segítségével Flach Antal és Bárány Zoltán tette érthetővé az ifjú közönség számára. A műsor összeállítása nagyon színes, változatos palettát mutatott, hiszen a darabok a barokk korszaktól egészen a kortárs zenéig felölelték a zeneirodalmat.

A hangverseny része egy sorozatnak, aminek állomásai Gesztely, Sajóbábony, Ózd, Hatvan, Rózsaszentmárton, Atkár, Gyöngyössolymos, Emőd és Mezőcsát volt. A koncertkörút egy héten át tartott, és összesen tíz iskolát érintett Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében. Célkitűzése, hogy az alapfokon tanuló gyerekekhez „kortársaik” közvetítésével jusson el a klasszikus zene. A szervezők hiszik, hogy egy ilyen élmény nagy hatással van a zenei nevelésre, mivel korban közelálló diákoktól hallhatják a zenei produkciókat a hangversenyen.

Az egyhetes körút során több száz gyermek lehetett részese a zenei élménynek. A hangversenysorozat a szakgimnázium és a Filharmónia Magyarország együttműködésének köszönhető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!