Ugrás a tartalomra

Zivatarok veszélyére figyelmeztetet az OMSZ

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 11. vasárnap 09:03
Az elsőfokú előrejelzés két nyugati megye mellett Észak-Kelet Magyarországra lett kiadva.
Forrás: OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint vasárnap a nappali órákban gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység keleti felén, valamint Nyugat-Magyarországon erőteljessé válik a felhőképződés, és ezeken a tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. Éjszakára mindenütt csökken a felhőzet, általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, de az említett tájakon továbbra is előfordulhatnak erősebben felhős időszakok. Hajnalra a szélvédett, derült helyeken pára- és ködfoltok képződnek. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, a középső területeken napközben erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében másutt is lehet átmeneti szélerősödés.
  
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 25 fok között alakul.

Az OMSZ elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt több megyére. Ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de intenzív csapadékhullás (10-15 mm), szélerősödés (60-70 km/órás), jégeső (1-2 centis) is előfordulhat!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!