Ugrás a tartalomra

A zöld minimumért írtak alá

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 09. csütörtök 16:35
A Párbeszéd - ZÖLDEK csütörtökön Miskolcra látogató politikusai kiálltak Miskolc és térsége természeti adottságainak megvédése, valamint a Sajó völgyének levegője mellett.
Fotók: Mocsári László

A környezeti és éghajlati válság évről évre egyre súlyosabban, egyre riasztóbb mértékben befolyásolja mindennapjainkat és életünk alapvető feltételeit. A válság elleni küzdelemben, élő környezetünk megóvásában a települési önkormányzatoknak és a helyi közösségeknek jelentős szerepük és lehetőségeik vannak – véli a Párbeszéd.
 
A párt éppen ezért a 2024-es önkormányzati választásokon induló jelöltek számára is felkínálja „Zöld minimum” elnevezésű programját. Úgy látják, a helyi önkormányzatok saját hatáskörükben és eszközeikkel is rendkívül sokat tehetnek az egészséges környezethez fűződő jogaink védelme érdekében – miközben erősíthetik a társadalmi szolidaritást, a helyi demokráciát és a helyben élők bevonását az őket érintő döntések meghozatalába.
 
E törekvésüknek adtak hangot a Párbeszéd országgyűlési képviselői a Centrum Áruház előtt tartott csütörtök délutáni aláírásgyűjtésükön. Az eseményen Szabó Tímea frakcióvezető és Tordai Bence társelnök hangsúlyozta: széles társadalmi többség várja el, hogy a helyi képviselők elköteleződjenek a környezeti biztonság és egy jó minőségű, fenntartható városi és települési életmód kialakítása mellett.

Az önkormányzati döntéshozók szerintük sokszor mégis szembemennek ezzel az elvárással. A szűk politikai vagy nagyvállalati érdekek olykor a legalapvetőbb környezeti és társadalmi szempontokat is felülírják – figyelmeztettek.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!