Ugrás a tartalomra

Zsoldosokkal akarták elfoglalni az ukránok a Dunaferrt

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 17. szombat 18:21
Rendőri intézkedésre volt szükség péntek este Dunaújvárosban a Dunaferr tulajdonosai között kialakult konfliktus miatt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére szombaton annyit közölt: péntek este arról kaptak információt, hogy Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek. A rendőrség a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre, személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött - ismertették.
    
Megjegyezték: egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett.
    
Kiemelték: bűncselekmény gyanúja nem merült fel, Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreállt.
    
A Dunaferr cégcsoport hivatalos honlapján tájékoztatott az esetről, amelyet úgy jellemzett, hogy a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának nevében egy "zsoldos csapat" az elmúlt hónapok "verbális és jogi agressziója után fizikai agresszióra készült".
    
"A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták" - írta a cég.
    
A cégvezetés információi szerint a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében pénteken "Mikó István toborzott zsoldos csapattal készült elfoglalni a vasművet".
    
Közölték, hogy a támadók tervei és a kapukon kívül zajló események ellenére a vállalatnál most is zavartalan a termelés, a szakemberek a megszokott fegyelemmel végzik a munkát a kohóknál és más gyáregységekben is.
    
Az ISD Dunaferr Zrt. irányításáért lassan egy éve folyik a harc az orosz többségi tulajdonos és az ukrán kisebbségi tulajdonos között, ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legnagyobb kohászati vállalata válságban van.

A telex.hu közben azt írja, a Dunaferrt elfoglalni próbáló csapat vezetője azt ígéri, újra fognak próbálkozni. Mikó István a szombati közleményében úgy fogalmaz: a tegnapi napon előre jelezték, hogy „jogilag alátámasztott bizonyítékok alapján ismételten megpróbálják megakadályozni az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. felszámolását”. Mikó állítja, a sikertelen akció a cég 99,64 százalékos tulajdonosának és a társaság több ezer munkavállalójának érdekében történt. A céljuk az, állítja Mikó, hogy megakadályozzák azt, hogy a cég jelenlegi irányítói „a vagyon eltulajdonítását tovább leplezzék, a beszállítói és köztartozásokat kifizetetlenül hátrahagyják”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!