Ugrás a tartalomra

Zsombit segítő plüssök lepték el az országot és Miskolcot

M-Kiss Judit/Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 16. szerda 14:00
Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás. Egy újabb akció indult az SMA-val küzdő kazincbarcikai kisfiú támogatására: Zalaegerszegtől Biatorbágyon át egészen Miskolcig mindenhol felbukkannak plüssfigurák, rajtuk egy levéllel, amelyben arra bíztatják megtalálójukat, hogy adakozzanak Zsombi gyógyulásáért.

Mint ismert, a kazincbarcikai kisfiú az SMA legsúlyosabb, 1-es típusában szenved, gyógykezelésére – ami hosszú, egészséges életet biztosíthatna számára – 730 millió forintra van szükség. Az összeg közel fele már megvan, december 16-áig mintegy 346 millió forint gyűlt össze.

Forrás: Plüssterjesztők Zsombiért SMA1 Facebook-csoport

A Tündérkertben, a Lovagi Tornák Terén, de Diósgyőr mellett a város több pontján bukkantak már fel plüssök. Egy levelet is mellékelnek hozzájuk, amiben Zsombi történetére hívják fel a figyelmet, és buzdítanak adakozásra. Az ötlet Biatorbágyról indult, Schilling-Párhon Lili kezdeményezésére. Az ötletgazda a Miskolc Televíziónak felidézte, a Budai Gyermekkórházban találkozott a kazincbarcikai családdal.

Schilling-Párhon Lili: azonnal tudtam, hogy segítenem kell

– Mozgásterápián voltak Zsomborral, ha jól emlékszem, ez még júniusban volt. A kisfiammal tesztre vártunk, amikor összeismerkedtünk – emlékezett vissza. A kisfiú tesztje negatív lett, Zsombié viszont pozitív. – Zsombi belenézett a szemembe, és én azonnal tudtam, hogy tennem, segítenem kell. Tulajdonképpen azt valósítom most meg, amit akkor éreztem: hogy mit tennék meg a fiamért, ha szükség lenne rá.

Biatorbágyról indult tehát a kezdeményezés, de azóta már Miskolcon is plüssök tűnnek fel többek között a Szent István téren, vagy a Kilátónál is. Az akció gyorsan országossá vált. Ma már szinte minden városban Zsombit segítő plüssök várják jótékony gazdájukat, hétszáz forintos adakozásra buzdítva. Többek között Zalaegerszegen is, az ott élő Herczeg Mónika elmondta, mivel neki is van gyermeke, teljesen át tudja érezni, mit érezhetnek Zsombi szülei.

Herczeg Mónika: teljesen át tudtam érezni a család helyzetét

– Úgy érzem, ha szülőként így tudok segíteni, akkor azt meg kell tennem. Ez a legkevesebb – tette hozzá.

A civilek mellett sportolók is segítenek Zsombinak a gyűjtésben. A Ferencváros játékosa, Vécsei Bálint elárverezte a Juventus játékosától, Ronaldotól kapott dedikált mezét, egy millió kétszázötvenezer forintért. A fehérvári Fiola Attila saját mezét ajánlotta árverésre néhány napja.

Forrás: Németh András (TrollFoci) Facebook-oldala

Korábban Gulácsi Péter járult hozzá 25 millió forinttal Zsombi gyógyulásához, és Mesut Özil buzdított adakozásra közösségi oldalán.

Legutóbb pedig Szoboszlai Dominik a Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája play off mérkőzésen viselt mezét ajánlotta fel Zsombi gyógyulásáért, a december 15-ei állás szerint félmillió forintnál jár a licit.

És a tragikusan fiatalon elhunyt Fülöp Márton családja is felajánlotta a kapus egyik mezét. Erről a kisfiú ügyét felkaroló trollfocis Németh András tájékoztatta követőiket. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!