Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 09. kedd 22:19
A Barátság kőolajvezeték jelentős feladatokat okoz a Molnak, miközben a logisztikai nehézségek miatt a benzinkutakat már most is csak nehezen, „lihegő nyelvvel” tudják újratölteni – jelentette ki Ratatics Péter, a Mol hazai operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 09. kedd 21:59
A magyar vállalkozók és vállalkozások támogatása érdekében, több kedvező adóváltozásról döntött a kormány; ma jelent meg a két erről szóló kormányrendelet. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől ugyanis megszűnik az úgynevezett kifizetői ekho - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) kedden.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 09. kedd 21:39
A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet - közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.
Forrás
Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. augusztus 09. kedd 14:30
A probléma nemcsak hazánkat, hanem Szlovákiát és Csehországot is érinti. Az olajszállítás azért állt le, mert az oroszok nem tudtak tranzitdíjat fizetni az ukránoknak az Oroszország elleni gazdasági szankciók miatt.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 09. kedd 10:33
Az élelmiszerek ára 27 százalékkal nőtt, a havi infláció pedig szintén kiugróan magas: 2.3 százalék.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 08. hétfő 14:06
Kritikus napok elé néz a magyarországi üzemanyaghelyzet – a szakértők szerint minderre a legutóbbi intézkedések sem jelentenek gyógyírt, a probléma megoldását egyedül az árstop eltörlése lendítené előre. Közben úgy tűnik, hogy szerdától kezdve jelentősen csökken az üzemanyag ára Magyarországon - igaz, ez csak a piaci áron tankoló autósokat érinti.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. augusztus 08. hétfő 11:29
Akkora sikere volt a júliusi bolhapiacnak, hogy a kezdeményezés folytatásért kiáltott. Az első alkalom tapasztalataiból tanulva minimális változtatásokkal, de szombaton újból megrendezik az Avasi Közösségi Kávézó előtt az Avasi Bolhapiacot – hogy a kacat újra hasznossá váljon.
On
Forrás
index.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 07. vasárnap 12:29
Európa már nyáron energiatakarékossági intézkedéseket alkalmaz, hogy elviselhetőbb legyen a tél. A műemlékek díszkivilágítását lekapcsolták, a légkondicionálók korlátozásokkal üzemelnek. Az Európai Unió már megkezdte a felkészülést az Oroszországtól érkező gáz hosszabb, esetleg teljes leállítására, amely bármikor bekövetkezhet − figyelmeztetett a tagállamok által alig több mint egy hete elfogadott dokumentum, amely 15 százalékos gázmegtakarítást szorgalmaz.
Forrás
hvg.hu / minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 07. vasárnap 10:09
A kormány az üzemanyagok ársapkájával komoly pénzekkel támogatja a személyes autózást – igaz, a Mol kontójára. Eközben a közösségi közlekedési cégek roskadoznak az elszállt energiaköltségek alatt. A taxisok nyomott áron tankolhatnak, miközben a fuvarozók nem, a fuvardíjak további emelése elkerülhetetlen – írja a hvg.hu. 
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. augusztus 07. vasárnap 15:10
Sok százezer magyar család rezsiköltségei szökhetnek ősztől az egekbe. E gazdasági és szociális szempontokat alapvetően feszegető témát ezúttal „rideg” jogi mivoltában kívánjuk megtárgyalni. Dr. Strassburger Gyula ügyvéddel azt tekintjük át, hogyan juthatunk el akár otthonunk elvesztéséig is.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!