Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Utoljára módosítva
2023. május 29. hétfő 16:04
Nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. Amennyiben kitörne, Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne - jelentette ki Karel Rehka, a cseh hadsereg vezérkari főnöke hétfőn Prágában egy biztonságpolitikai konferencián - jelentette Kokes János, a Magyar Távirati Tudósítója (MTI).
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 29. hétfő 15:09
Az Európa-bajnok drágulást is le kell nyelnünk a falattal együtt.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2023. május 27. szombat 17:26
Rosszul járhatnak, akiknek nincs megfelelő szoftverük.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. május 26. péntek 14:42
"Szervezett vendégmunkásimport" helyett a magyar munkakeresők ingyenes átképzését sürgette Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 19:51
Az idei Avasi Borangoláson második alkalommal szervezték meg az Avasi Pinceszépségversenyt, ahol a fesztivál közönsége és a szakma is leadhatta voksát, a nemes versengésben tarolt a Bagoly Club, újrázott az Aranykorona Történelmi Étterem, szakmai díjat kapott a Gonda Pincészet, a Kispolgármester pince és az Avasi Álom pince.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 17:47
Jó szerencsét a vegyiparban! - így köszöntötték a vegyipari életpályamodell népszerűsítésére rendezett eseményre érkezett általános- és középiskolás diákokat az egyetemen. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 14:43
Fel kell készülni arra az esetre, amikor harmadik országbeli munkavállalókat kell foglalkoztatni Magyarországon, de a magyar munkaerőpiacot kvótával védik majd, nem engedik sem a letelepedést, sem a családegyesítést a harmadik országokból ide érkezőknek - mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 11:35
Agrárium 2023 néven mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást végez a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A 2023. május 15. és július 15. között zajló adatfelvétel célja, hogy valósághű képet szolgáltasson a magyar mezőgazdaság jelenlegi helyzetéről. Az összegyűjtött adatok felelős szakpolitikai döntések alapjául szolgálnak majd, így nagyban befolyásolják az ágazat jövőjét. 
Forrás
Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. május 24. szerda 17:44
Tavaszi partnertalálkozóját tartotta szerdán az ország egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönző- és közvetítő cége a Trenkwalder miskolci irodája, amelyen szóba került városunk és régiónk munkaerőpiaci helyzete, a gazdaságfejlesztés lehetőségei, a harmadik országból érkező munkavállalókkal kapcsolatos tapasztalatok, és ismert színművészek segítségével gyakorolhatták a résztvevők a munkahelyi konfliktusok lehetséges megoldásait. 
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. május 24. szerda 14:10
Az átlag alatt keresők nagy számára, valamint a csökkenő reálkeresetekre hívta fel a figyelmet az MSZP alelnöke szerdán - írja a Magyar Távirati Iroda (MTI).