Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Forrás
baz.hu
Utoljára módosítva
2020. február 22. szombat 10:49
A Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési paktum pénteken, a Megyeházán tartott ülésén elfogadták a 2019. évről szóló beszámolót, és jóvá hagyták a 2020. évi munkatervet. A tanácskozás keretében elhangzott, a megyei paktum időarányosan jól halad. Az országos tendenciához hasonlóan megyénkben is folyamatosan csökken a munkanélküliek száma, a közfoglalkoztatottak közül is sokakat felszippantott a munkaerőpiac. A megújuló szakképzés biztos egzisztenciát kínál a fiataloknak.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 21. péntek 16:09
Új üzemcsarnokot épít a kínai érdekeltségű Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. (SEGA) Szirmabesenyőn, a telephely alapkövét pénteken rakták le. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a gyár vezetésével stratégiai-partnerségi megállapodást írt alá.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 19. szerda 13:12
A hejőcsabai telephelyen munkaruhákat és gyerek ágyneműket készítenek. A megyei szervezet csaknem 150 millió forintból újíttatta fel a varroda épületét, gépeket vásároltak, és a dolgozók képzését is ebből a pénzből finanszírozták. Várhatóan egy év múlva már teljesen ki tudják gazdálkodni a fenntartáshoz szükséges kiadásokat.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 16. vasárnap 09:59
A Toyota japán járműgyártó újraindítja négy kínai gyárából háromban a termelést a jövő héten - közölte a japán járműgyártó.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 15. szombat 11:36
Miskolc több mint négyezer bérlakással gazdálkodik, illetve gazdálkodhatott volna. Az előző városvezetés azonban több száz olyan lakást is tartott a rendszerben, amelyek felújítás nélkül csak a pénzt vitték, miközben óriási igény lenne azonnal beköltözhető otthonokra. Ezt bizonyítja az is, hogy a közelmúltban meghirdetett bérlakásokra több mint 300 ember adta be pályázatát.
Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2020. február 06. csütörtök 09:42
Több százmillió forintos támogatást kaphatnak azok a vállalkozások, melyek már eddig is eredményesek voltak az innováció területén. Erre a Magyar Multi Program pályázata biztosít forrást. Összesen ötven vállalkozást támogatnak, pályázni márciustól lehet.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 04. kedd 13:31
Szerdán érkezik a számlákra a rendőrök emelt fizetése; a kormány januári döntése 56 ezer hivatásos rendvédelmi dolgozót érint - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 04. kedd 10:13
Az idén a Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot, az Aldi pedig 2,5 milliárd forintot fordít bérfejlesztésre.
Forrás
Nagy Attila történész
Utoljára módosítva
2020. február 02. vasárnap 05:35
Sorozatunk második tagjaként egy olyan férfit mutatunk be, akinek életútja, kereskedelmi szemlélete példaként szolgálhat az utókor számára. Weidlich Pál 1862-ben született Vas megyében, egy jómódú család 11. (!) gyermekeként. A kis Pál iskoláit Szombathelyen végezte, ahol kereskedőnek tanult. Kisvártatva Bécsbe került, ahol Josef Voigt Mariahilferstrassén lévő „zum Schwarzen Hund” (a Fekete Kutyához) csemegeüzletében töltötte szakmai gyakorlatát.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 01. szombat 19:42
A londoni parlament toronyórájának világhíres harangja, a Big Ben hangjával búcsúzott az Európai Uniótól az Egyesült Királyság - igaz, hogy a harangjáték felvételről szólt. Skóciai és észak-írországi EU-párti politikusok ugyanakkor a Brexit utáni első nyilatkozataikban felvetették hazájuk elszakadásnak és újbóli EU-csatlakozásának lehetőségét.

Programok