Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 20. szerda 15:57
Ők mostantól szakmájuk diplomásai. Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelők, pincérek és szakácsok képesek – oklevelüknek megfelelően – magasabb minőséget és szolgáltatást nyújtani, sőt diákokat képezni saját szakmájukban. A Mesteravatónak a BOKIK nemrég átadott új székháza adott otthont.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 18. hétfő 17:07
A Modern Vállalkozások Programja, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a BOKIK Vállalkozz digitálisan!  Fókuszban a turizmus digitális adatszolgáltatás címmel tartott konferenciát Miskolcon. Jövő év elejétől kötelező adatszolgáltatást vezetnek be a turisztikai vállalkozásoknál, ami a szektor fehérítését és a vállalkozások fejlődését egyaránt szolgálja.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. november 18. hétfő 12:42
Válságban van az európai méhészet, az Európai Bizottságnak ezért meg kell vizsgálnia a méhcsaládok csökkenő számának okait, és javaslatot kell tennie a válság kezelésére - emelte ki Nagy István agrárminiszter az EUObserver brüsszeli hírportálon hétfőn megjelent írásában.
Forrás
minap.hu/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 16:26
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén is megrendezte a Modern Gyárak Éjszakáját. Tavalyhoz képest megduplázódott a programhoz csatlakozók száma: 12 szektorból 72 gyár nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, pénteken. Ezek a hazai üzemek a legkorszerűbb technológiával működnek és a nemzetközi piacon is versenyképesek. Perényi Zsigmond, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár érdeklődését is felkeltette a Hell Energy szikszói töltőüzeme és a Hagyó Kft., így őt is körbevezették az üzemekben.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 15. péntek 20:54
A Figyelő TOP200 független, szakmai zsűrije a magyarországi Bosch csoportnak, az elmúlt két év nagyszabású kutatás-fejlesztési eredményei alapján az Év innovatív vállalata díjat ítélte oda. Az elismerésért járó díjat november 14-én, ünnepélyes keretek között a cégcsoport nevében Dr. Szászi István, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője vette át.
Forrás
Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. november 14. csütörtök 16:05
Innováció nélkül ma már egy vállalkozás sem maradhat talpon, ehhez azonban a felsőoktatási intézmények tudás bázisára kell támaszkodniuk – hangzott el a Területi Innovációs Platformokat bemutató országos program sorozat miskolci rendezvényén.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. november 13. szerda 11:29
Az őszi hónapokban ismét jól teljesít az ingatlanpiac, így a tavasz végi és nyári gyengébb hónapok ellenére a tavalyihoz hasonló, erős évet zárhat idén is – derült ki a Duna House Barométeréből.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. november 13. szerda 10:30
Berlin mellett építi fel első európai üzemét a Tesla – jelentette be Elon Musk, az elektromos autókat gyártó amerikai társaság vezetője a német fővárosban kedd este.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 10. vasárnap 09:33
Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg az Európai Kereskedelem Napját, a kereskedelmi szektor legjelentősebb szakmai ünnepét, amelynek alkalmából kiemelkedő elismerésekben részesült a COOP Gazdasági Csoport több dolgozója is. Az esemény minden évben a kereskedelmet, mint a gazdaság egyik legfontosabb szektorát állítja a fókuszba, ahol hagyományosan rangos szakmai elismerésekkel díjazzák az ágazatban dolgozó munkavállalókat.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. november 07. csütörtök 09:47
A tavalyi 41 ezer forint helyett az idén már átlagosan 48 400 forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni az aktív internetezők, ami több mint 20 ezer forinttal haladja meg a négy évvel ezelőtti keretet - derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital éves közös kutatásából.

Programok

-
városszerte