Ugrás a tartalomra

Gazdaság

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 15. péntek 09:02
Legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 16:05
Az önkormányzatok bevonásához és korrupcióellenes intézkedésekhez is kötik az uniós helyreállítási pénzek folyósítását. Úgy tűnik, a kormánynak végre tárgyalóasztalhoz kell ülnie a helyhatóságok vezetőivel (igen, az ellenzékiekkel is), hogy plusz források érkezhessenek Magyarországra. A Miskolcot vezető frakciószövetség már jelezte is: alig várják az egyeztetéseket, hiszen a borsodi megyeszékhely az egyik nagy kárvallottja a kormányzati elvonásoknak.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 06. szerda 09:14
Nem karácsonyi ajándék, hanem sikeres egyeztetések eredménye az a 700 millió forintos támogatás, amelyet a miskolctapolcai strandfürdő előreláthatóan veszteséges üzemeltethetősége miatt ítélt meg Miskolcnak a kormány az elmúlt év utolsó napjaiban.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 05. kedd 10:05
Nem csökken az érdeklődés a katonai pálya iránt, az elmúlt évben közel 300 fő vállalt szolgálatot a seregben Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből. A járványhelyzet még inkább rávilágított arra, hogy békeidőben is nagy szükség van a katonákra – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Honvédség sajtóanyagában.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 06. szerda 09:10
Változtak a kata szabályai, a béren kívüli juttatások, 11 százalékra csökkent a kisvállalati adó, és az önkormányzatok legnagyobb saját bevételét jelentő helyi iparűzési adó szabálya is módosult – csak néhány változás azok közül, amelyek január elsején léptek életbe. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 04. hétfő 16:31
Magyarország eddig több mint 4500 milliárd forintot költött a védekezésre és a vírus gazdasági hatásainak tompítására.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 29. kedd 13:29
A Fidesz helyi politikusainak üzent a Velünk a Város jobbikos frakciócsoportjának önkormányzati képviselője: a kormánypárt Kossuth utcai irodájának kapujára egy papírt ragasztott ki keddi sajtótájékoztatója alkalmával Szilágyi Szabolcs. A papíron ez áll: „Fidesz: városrombolásból jeles!”.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 24. csütörtök 08:41
Miskolc is csatlakozott az ország több tucat polgármesterének kezdeményezéséhez, december 23-án, este 7 után – egy rövid időre – lekapcsolták a városi díszkivilágításokat, tiltakozva a kormányzati elvonások, különösen az iparűzési adóbevételek megvágása ellen.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 23. szerda 16:50
Tíz tehetséges fiatal örülhet ezekben a napokban a PEKA BAU 2000 Kft. ajándékának, egy-egy – a legfontosabb programokkal felszerelt – laptopnak. Pető Györgynek, a cég vezetőjének a Miskolci Gráciák Egyesülete segített abban, hogy jó helyre kerüljenek az ajándékok.
Forrás
Magyar Nemzet
Utoljára módosítva
2020. december 23. szerda 09:35
Tömeg mindenhol az üzletekben, tapasztalhattuk az elmúlt napokban, miután Orbán Viktor kormányfő bejelentette, hogy szentestére felfüggesztik a 20 órától érvényes kijárási korlátozást – írta a Magyar Nemzet.