Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 08. hétfő 10:45
Egy új kormányrendelet védett erdőkben is lehetővé teszi a tarvágást, csökkenti a vágásérettség korát, eltörli az őshonos fajok telepítési kötelezettségét - a vészhelyzetre hivatkozva szélesre tárják a kaput a tűzifa kitermelése előtt, mindezt a természetvédelem rovására.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. augusztus 05. péntek 17:44
Az önkormányzat komposztálási programja részeként ingyenes kereteket vehetnek magukhoz az állampolgárok, miután meghallgattak egy módszertani segítő előadást. Felkerestük néhányukat, hogy megosszák velünk tapasztalataikat. Összegezve: komposztálni jó!
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 05. péntek 13:28
Az augusztus 6-án, szombaton éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás miatt a hétvége első napjára felfüggesztik a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozását. A kamionstop feloldása vasárnapra is feltételesen vonatkozhat akkor, ha az országos tisztifőorvos a hőségriasztás meghosszabbításáról döntene - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) pénteken az MTI-vel.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. augusztus 05. péntek 15:04
Még mindig sokan helyezik el a saját hulladékukat olyan közterületeken, ahol annak semmi keresnivalója. Hiába a kijelölt tárolók vagy éppen a hulladékudvarok, bőven jut munka a rendészeknek és az önkéntes szemétszedőknek is az illegális szemetelők miatt. A leghatékonyabb megoldás a szemléletformálás.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 05. péntek 11:03
Több megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. augusztus 05. péntek 14:11
Egyre-másra érkeznek a hírek a kiszáradt vízfolyásokról, emellett nem is kell messzire mennünk, hogy lássuk a hetek óta tartó aszály hatásait: a növényzet is megsínyli az extrém időjárási körülményeket. A látvány fájdalmas, de a jó hír, hogy amint normalizálódnak számukra a körülmények, megújulnak a most elszáradt növények.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. augusztus 04. csütörtök 10:56
A város benevezte a Virágos Magyarország nevű megmérettetésbe, azon belül is a tematikus „Év Fasora” kiírásba a Vár utcán található gesztenyefasort. Az országos verseny szakmai bírái szerdán Miskolcon jártak, hogy pontozzák a közel százéves büszkeségünket.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2022. július 31. vasárnap 14:57
Melegszik az idő a következő napokban; a jövő hét második felében ismét többfelé mérhetnek 35 Celsius-fok feletti értékeket - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 31. vasárnap 13:28
Továbbra is erős vagy rendkívüli aszály van az ország túlnyomó részén, az elmúlt évek átlagától jóval elmaradt az idei csapadék mennyisége. Sokkoló fotókat készítettünk a Bükkben: Lillafürednél száraz a Szinva medre, a Hámori-tó fölött sárgul az erdő.
Forrás
Lillafüred Online - minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 30. szombat 08:04
A csapadék nélküli téli és tavaszi időszakot forró, száraz nyár követte, ami az erdősítések mellett már az idős erdőket is megviselte a Bükkben. Az aszály miatt az idei gombaszezon is elmaradt. Komoly aggodalomra azonban nincs ok.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!