Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. szeptember 27. hétfő 12:46
Idehaza is terjedőben az önkéntesség egy újfajta megközelítése: a civil kezdeményezésre meghonosított, úgynevezett KKK-adományszervezés középpontjában azok a „követek” állnak, akik egy jótékony cél érdekében támogatást gyűjtenek. A nemzetközi modell magyar adaptálásának eredményességéről a miskolci Dialóg Egyesület tagját, Sélley Andreát faggattuk. 
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. szeptember 25. szombat 10:50
Az eddigi legkisebb vízállást 2018 októberében mérték, ezt a negaív rekordot talán most nem éri el a folyó.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 24. péntek 18:12
Miskolc városa büszke a Tündérkertre, arra a parkra, amit naponta sok százan, évente pedig sok tízezren látogatnak – írta a polgármesteri hivatal közleményében.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 24. péntek 15:21
A telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, továbbá a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan írásbeli észrevételt október 14-ig közvetlenül a Környezetvédelmi Hatósághoz lehet benyújtani.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. szeptember 23. csütörtök 11:49
Egyre többször találkozunk mókusokkal városi környezetben. Ma már nem meglepő, hogy egy parkban, vagy akár csak néhány fa környékén rohangálnak az aranyos kis jószágok dióval a szájukban. Ők könnyebben boldogulnak a lakott körülmények között, azonban ami jó a mókusoknak, annak nem örül annyira a természet többi résztvevője. Szakember segített nekünk megérteni, hogy miért választják a rágcsálók a betondzsungelt az erdők helyett.
Forrás
minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2021. szeptember 22. szerda 18:00
A leggyorsabb buszhúzó csapat címéért helyi iskolák versenyeztek.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. szeptember 13. hétfő 12:19
Tavasszal ugyanis szélcsendes időjárás volt, így aztán jelentősen csökkent aszélenergiából származó áram mennyisége, amit elsősorban a széntüzeléső erőművek pótoltak. 
Forrás
dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 12. vasárnap 14:46
A DVTK és a klub szurkolói az elmúlt években számtalan alkalommal hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra és segítettek már a helyi állatmenhelyeknek. Október 4-e az állatok világnapja, ez alkalomból – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét gyűjtést szervez a DVTK család. Már a Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni mérkőzések előtt is várják a jó minőségű konzerveket és száraztápokat a DVTK Shopba.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 11. szombat 18:19
Újabb alpakabébi született Miskolcon. Pumukli és Shíla utóda vasárnap reggel jött világra. A Baráthegyi Majorság legújabb tagjával hatfősre gyarapodott az alpakacsapat.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 09. csütörtök 16:49
Átmeneti felhősödés és csapadék inkább csak a nyugati megyékben valószínű, a hőmérséklet csúcsértéke pedig megközelíti a harminc fokot.

Programok

-
Miskolc és környéke