Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. március 04. csütörtök 15:19
Pénteken hidegfront érkezik, aminek hatására téliesebbre fordul az idő az első tavaszi hétvégére. Főként a hegyekben havazhat is, és lehűl a levegő: a maximumok jellemzően 10 fok alatt maradnak, vasárnap hajnalban pedig néhol mínusz 10 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. március 04. csütörtök 13:00
Országszerte ismét nőtt a szálló por miatti légszennyezettség.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 04. csütörtök 11:11
A Luferro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kérelmére nem veszélyes fémhulladék telephelyi gyűjtési tevékenység megvalósítása kapcsán a területi környezetvédelmi hatóság megállapította, hogy az előzetes vizsgálati dokumentációban foglaltak megvalósításához környezeti hatásvizsgálat lefolytatása nem szükséges.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. február 28. vasárnap 16:48
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nemcsak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. február 28. vasárnap 10:11
A hétvégén érkezett hidegfront hatására országszerte csökkent a légszennyezettség, a legtöbb helyen vasárnapra elfogadható lett a levegőminőség.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 13:31
Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség a szálló por miatt. Szinte valamennyi mérőállomással rendelkező településen veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 19:30
Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord pénteken. Bács-Kiskun megyében 22 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 09:35
Ismét illegálisan lerakott hulladékot kellett elszállítania az önkormányzatnak a Gizella utcából. A szemetes háznak hat tulajdonosa is van, köztük az egyik a miskolci önkormányzat, huszonkilenc százalékban. A tulajdoni viszonyok ellenére az udvaron felhalmozott szemetet most mégis a város vitette el saját költségén. A több mint tizennégy tonna hulladék ártalmatlanítása és szállítása csaknem négyszázezer forintba került.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 12:07
Ismét rossz minőségű a levegő Miskolcon, a szálló por koncentrációja az elmúlt napokban átlépte az egészségügyi határértéket és a helyzet egyelőre máig sem javult. Az előrejelzések szerint viszont holnap már fellélegezhetünk, az időjárás ugyanis hidegebbre és szelesebbre fordul, ami megtisztítja majd Miskolc levegőjét.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 09:08
Újabb madártetemeket találtak a Középszeren, emiatt a kutyasétáltatókat is fokozott óvatosságra intik. Két hete ugyanerre a területre kilenc vetési varjúhoz riasztották a mályi madármentőket. Akkor három madár szerencsés volt. Ők túlélték. A napokban azonban négy, azóta elhullott madár tetemét találták meg. Szerda éjjel a madármentő állomás vezetője újabb két varjú elhullásáról adott hírt közösségi oldalán. Mérgezésre gyanakodnak.
On