Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 22. csütörtök 16:44
A Föld napját ünnepeljük április 22-én. A Diósgyőri Óvodában is ezt tették a gyerekek. Jártunk a Zöld Kapcsolat Egyesület bemutatótermében. A Miskolci Újrahasználati Központban pedig elhangzott: Miskolcon fejenként tizenöt kilogramm zöldhulladékot és csomagolást gyűjtünk szelektíven egy évben.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. április 22. csütörtök 09:48
Elkezdődött az idei szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője csütörtökön.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 22. csütörtök 09:16
Április 22-e a Föld napja. Ezen a napon különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. április 21. szerda 10:36
Huszonhárom "tölteni való" étkezési paprika vetőmagját vizsgálták a szakemberek. Két terméknél a csírázóképességgel adódtak gondok, hétnél pedig az ígértnél kevesebb magtömeg és mag darabszám miatt kezdeményezi fogyasztóvédelmi eljárás indítását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az illetékes társhatóság bevonásával - tájékoztatott a legutóbbi Szupermenta teszt eredményéről szerdán a hivatal.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 19. hétfő 15:34
Változik több, hulladékgazdálkodást érintő jogszabály, miután az országgyűlés elfogadta az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást. A változások több lépcsőben lépnek hatályba, a legtöbb szabály azonban 2021. március 1-től hatályos. Az új szabályozás érinti az önkormányzatok hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatait, kötelezettségeit és a jegyző hulladékgazdálkodási hatósági jogkörét is.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 19. hétfő 15:02
Görömbölyi gyerekek és felnőttek indultak útnak vasárnap, hogy megtisztítsák a lakóhelyükhöz közeli természetvédelmi területet a szeméttől.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 19. hétfő 14:07
A jó levegő életet menthet! Ne égessen zöld javakat! Ön egészséges? Sportol? Szeret a friss levegőn sétálni? Akkor Ön bizonyára nem égeti el a zöldhulladékot.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 18. vasárnap 19:44
Sokszor esik majd az eső, a hőmérséklet pedig melegszik. A hét második felében újabb hidegfront érkezik, akkortól viszont több lesz a napsütés.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 17. szombat 20:18
Vasárnap napközben sokfelé várható kiadós eső, a hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul, viszont ezúttal nálunk, az északkeleti országrészben lesz melegebb.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 14. szerda 08:56
Szemet gyönyörködtető, és ritkán látható méretű képződmények jöttek létre a királykúti jegesbarlangban, ahol az idei tél időjárása különösen kedvezett a jégképződés folyamatának. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Telkibányai Erdészetének kezelésében van Magyarország egyetlen jegesbarlangja.