Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 18. hétfő 16:12
Egyetlen fa négy ember oxigénszükségletét fedezi – ezért ültettek fát Miskolcon a Pitypang Óvodában, Gesztelyben, Hajdú-Bihar megyében, ma pedig újra Miskolcon. Tíz facsemetével a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola udvarán folytatódott az Ébredj!mozgalom faültetési akciója.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 18. hétfő 16:23
Októberben elindult a Roll-Mi applikáció, melyben Miskolc játékra invitálja a kerékpárral, rollerrel, pedeleccel vagy görkorcsolyával közlekedőket.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. november 18. hétfő 12:42
Válságban van az európai méhészet, az Európai Bizottságnak ezért meg kell vizsgálnia a méhcsaládok csökkenő számának okait, és javaslatot kell tennie a válság kezelésére - emelte ki Nagy István agrárminiszter az EUObserver brüsszeli hírportálon hétfőn megjelent írásában.
Forrás
szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. november 18. hétfő 11:22
Több mint 14 ezer pályázat közül választották ki a Nature Photagrapher of the Year fotópályázat győztesét, idén Daróczi Csaba képe győzedelmeskedett.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. november 15. péntek 14:02
Egy ember meghalt és több mint háromszáz ezer háztartásban szünetelt pénteken az áramszolgáltatás Franciaország délkeleti megyéiben az előző este kezdődött heves havazás miatt.
Forrás
mnsz.hu
Utoljára módosítva
2019. november 15. péntek 08:49
A Miskolci Nemzeti Színház szeptemberben jelentette be, hogy a 2019/2020-as évadtól kezdve elkötelezi magát, hogy az ország első környezettudatos színházi intézménye, úgynevezett zöld, öko-tudatos színháza legyen. Az elmúlt két hónapban számos területen tette fenntarthatóvá működését a színház a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekt keretében, partnerei segítségével.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 11. hétfő 16:13
Elkezdődött az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Program, a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek. Ehhez mintegy kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel országszerte. A mintaprogram során 86 településen ültetnek új erdőt.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. november 10. vasárnap 20:37
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 08. péntek 15:54
Több száz őshonos fát és cserjét ültetnek el két nap alatt miskolci színészek, polgárőrök és mentők. Az öntözéshez szükséges vizet pedig a tűzoltók hozzák. Az Ébredj! mozgalom a gyerekeken keresztül tanítja a felnőtteket a környezet- és klímavédelemre. A szemléletformáló akció pénteken egy miskolci óvodában kezdődött.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. november 11. hétfő 13:27
A továbbiakban is enyhébb, melegebb lesz az idő az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

Programok

-
városszerte