Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. október 26. kedd 09:23
Több településen megnőtt a légszennyezettség a szálló por miatt.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. október 22. péntek 18:30
A Mátrai Erőmű régiójának karbonsemlegességi terveiről és lehetőségeiről tartott konferenciát a BOKIK és az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken, melyen Borsod-Abaúj-Zemplén megye zöld jövőképén túl a globális szénkibocsátás csökkentésének kérdését is körbejárták a felszólaló szakemberek. A szénkivezetés szükségessége okán bonyolított tanácskozásnak a DVTK Stadion VIP terme adott otthont.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 22. péntek 15:02
Fennállásának második évét ünnepelve óriási akciókat hirdetett az egyébként is alacsony árakkal dolgozó Miskolci Újrahasználati Központ (MÚK). Péntekenként sorok kígyóznak a József Attila utcai épület előtt, amit egyre többen fedeztek fel az elmúlt évben.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 22. péntek 11:53
A BMH szolgáltatási területén található hulladékudvarok viszont október 23-án, szombaton zárva tartanak.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 20:18
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott az ország legnagyobb önkéntes mozgalmához.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 12:57
Nem volt játék: hetekig borzolta a miskolciak kedélyét az eltűnő-feltűnő mackó. Cikkünkben összeszedtük az esetről készült videókat.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 11:08
Előzetes vizsgálatot folytatnak a telepítés lehetőségeivel kapcsolatban. Novemberig várják a különböző észrevételeket a témában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 14:28
Tizenkettedik alkalommal tartott mustrát az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. a bőgési szezonban terítékre került gímszarvas bika trófeák bemutatására. A Hegyközi Erdészet által szervezett programnak Füzérradvány, a megújult Károlyi-kastély parkja adott helyet.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 12:19
Costa Rica-i, indiai és bahamai projekt is volt a vasárnap első ízben átadott Earthshot Prize nyertesei között. A Vilmos cambridge-i herceg által tavaly alapított, környezetvédelmi Nobel-díjként is emlegetett elismerést öt kategóriában osztották ki Londonban.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 11:38
Meleg, jellemzően napsütéses lesz az idő a következő napokban, a hét közepén többfelé 20 fok feletti csúcsértékek is lehetnek. A hétvégén viszont ismét lehűlés várható, ekkor már 10-15 fokos maximumokra lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Programok

-
Miskolc és környéke