Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 24. hétfő 12:13
Kisebb földrengés volt Szerencs közelében hétfő délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.
Forrás
Fedor Vilmos
Utoljára módosítva
2020. február 23. vasárnap 09:47
„Túl sok az árnyék ebben a városban, ezért döntöttem úgy, hogy a fényről fogok írni. Miskolc ezernyi titkát csak elhullajtotta az emlékezet, hogy egyszer újra megtaláljuk őket. Amint felemeljük és markunkban tartjuk, máris fényesedni kezdenek” – írja Miért Miskolc? című kötetében Fedor Vilmos. A lokálpatrióta 63 válaszban indokolja meg, hogy miért szereti Miskolcot.
Forrás
MTI.hu
Utoljára módosítva
2020. február 21. péntek 10:51
Azonnali és kötelező érvényű intézkedésekkel bővítendő a Sajó-völgyre vonatkozó levegőminőségi tervezet - közölte a Levegő Munkacsoport.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 18. kedd 16:15
Az egészségesebb és tisztább levegő a célja a Life IP HungAIRy projektnek, melyben a Miskolci Egyetem és Miskolc önkormányzata közösen vesz részt, és erről együttműködési megállapodást írtak alá.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 17. hétfő 14:21
Az enyhe időjárás miatt korábban kezdődik a pollenszezon, az allergia mértékétől és az előző évek tapasztalataitól függően már érdemes szedni a gyógyszereket - mondta Nékám Kristóf allergológus.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 17. hétfő 12:07
Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete, melyek Afrikából visszatérve várhatóan napokon belül elfoglalják az ártéri erdőben bekamerázott fészküket.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 17. hétfő 09:22
A kültéri avarégetés visszaszorítása, megfelelő tüzelőanyagok használata és a monitoring rendszer kiépítése a célja annak a HungAIRy Life projektnek, amely 2019-ben indult el Miskolcon. A város levegőminőségének javításáról és a projekt jövőbeni feladatairól tartott előadást Nagy Dezső, a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi referense a Kocsonyafesztivál Zöld Sátrában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 14. péntek 15:56
Urbancsok Attila, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei elnökségének elnöke tartott előadást a Miskolci Kocsonyafesztivál Zöld Sátrában, a Csizmadia közben.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 13. csütörtök 15:25
A csapadékos péntek után száraz lesz az idő a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 13. csütörtök 11:45
Több mint egymillió köbméternyi fát döntött ki a múlt heti vihar Hargita és Maros megye erdőiben - írta a Krónika című erdélyi magyar napilap csütörtökön közölt összeállításában.

Programok