Ugrás a tartalomra

Környezet

Forrás
atv.hu
Utoljára módosítva
2023. január 25. szerda 09:57
Az LMP tüntetést, a Mi Hazánk helyi népszavazást kezdeményez a debreceni akkumulátor beruházás kapcsán. A Greenpeace Híradónknak kiemelte: bár zöld beruházásként jelennek meg az akkumulátorgyárak, a valóságban sok veszélyes anyagot és nagy mennyiségű vizet használnak fel a működésük során - derül ki az ATV Híradó riportjából.
On
Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 14:55
Kész, vége, ennyi. Ettől egyszerűbben már nem lehet bemutatni, hogyan alakulnak ki a kátyúk - írja a Magyar Közút levelében, amelyben közzé is teszi rövid oktatófilmjének linkjét.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 08:38
A hirtelen lehullott nagy mennyiségű és nagyon vizes, tömör hó súlya alatt könnyen törnek az ágak, és a felázott, laza földből kidőlhetnek a fák. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 13:02
Újra felülünk az időjárás hullámvasútjára a héten, töretlenül folytatódik az éghajlatunk átalakulása, a következő napokban újra koratavasz várható, majd lehűlés.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 25. szerda 13:21
Az osztják töltőállomás-hálózat negyven hazai kutat szerelt fel olyan edényekkel, melyben gyűjthető a sütésre már alkalmatlan zsiradék.
Forrás
Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. január 23. hétfő 14:39
Fűtési szempontból nincs okunk panaszra, ennyi haszna legalább van a tavasziasra sikerült télnek, de a mezőgazdászok számára ez komoly kockázatokkal jár, amelyek kihatnak a következő termésre.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 20. péntek 15:58
Újra a miskolci MiReHu Nonprofit Kft. lett az első helyezett az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díjának „gazdálkodó/ipari szervezet” kategóriájában, a „Dobd le/fel a textilt! – közösségi upcycling program a textilek és bútorok újrahasználatáért” elnevezésű programsorozatát tartotta a hazai döntőbizottság a legjobbnak. Ezzel 2021 után a vállalat 2022-es tematikus akciója is díjat nyert.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 19. csütörtök 20:20
Egyes területeken visszatérhetnek a gyenge éjszakai fagyok is, nem lesz kellemes az időjárás, de legalább láthatunk egy kis havat, ha szerencsénk van, és nem csak havas esőben lesz részünk. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 19. csütörtök 12:36
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja a kormányt, hogy álljon el a Lébény-Hanyi öntözőcsatorna bővítési tervétől, és az osztrák partnerrel közösen keressen valódi táj- és környezetbarát megoldásokat a régió vízgazdálkodásának megoldása érdekében.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 19. csütörtök 12:10
A búvó- és fészkelőhely mellett a természetes táplálékot is biztosítaná a Városgazda, a közelükbe telepített, számukra ehető növényekkel.