Ugrás a tartalomra

Közélet

Utoljára módosítva
2019. szeptember 17. kedd 20:49
Az önkormányzatoknak és a kormánynak együtt kell működnie. Amelyik önkormányzat harcolni akar a kormány ellen, az nem fog egyről a kettőre jutni - jelentette ki Hollik István. A kormányszóvivő Hubay György meghívására látogatott el Miskolcra. Az országgyűlési képviselő szerint a dolgok helyben dőlnek el, a kormány akkor tud eredményes lenni, ha a települések nincsenek ellenzékben. „Gyülekeznek a hiénák” – ezt már Alakszai Zoltán mondta. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szintén arról beszélt, hogy Miskolc nem lehet ellenzékben.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 17. kedd 16:47
Szemes Antal abba a nagyhírű kosárlabda tagozatos osztályba járt a Földes Ferenc Gimnáziumban, ahonnan később NB I-es játékosok, edzők és játékvezetők kerültek ki. Pedagógiai és edzői munkásságát Nívódíjjal ismeri el a város.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 18. szerda 06:29
A „Tekerj a suliba” kampányt másodszor szervezte meg a Kerékpáros Miskolc Egyesület a Mobilitási Hét alkalmával. Összesen öt diósgyőri általános iskola vett részt a programban, mellyel a diákokat mozgásra és környezetük megóvására ösztönzik. Több száz görkoris, rolleres és biciklis gyerek vette birtokba a Diósgyőri stadion előtti placcot, kedden reggel, hogy közösen megreggelizzenek, majd iskolatársaival együtt visszainduljanak a suliba.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 17. kedd 13:47
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 27 települését rendszeresen látogató és ott mobil könyvtári szolgáltatásokat nyújtó, korszerűen felszerelt könyvtárbuszt adtak át Miskolcon.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 16:33
„Lehetőségek a Seregben, avagy seregnyi lehetőség!” – hirdeti plakátjain a Magyar Honvédség. Mit nyújthat ma a honvédség egy fiatal számára, mik azok a pluszok, amiket egy egyetemista kaphat a honvédségtől? – ezekre is választ kaphatnak a Miskolci Egyetem hallgatói, ha betérnek a Magyar Honvédség hétfőn megnyílt Toborzó Irodájába, amely folyamatosan várja a campuson a katonai szolgálati formák iránt érdeklődő jelentkezőket.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 15:03
Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, szerzője, a zenekar örökös tagja múlt éjszaka elhunyt álmában – tudatta a zenekar hivatalos Facebook-oldalán.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 14:42
Július elseje óta már ötvenezernél többen igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik formáját – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin hétfőn Budapesten.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 13:50
Üzemanyag csepegett a felborult autó vezetőjére, aki nem tudott kimászni a roncs alól. A rendőrök megemelték a járművet, amikor a fiatal férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 17. kedd 13:49
Hétfőn reggel elrajtolt a 2019-es Európai Mobilitási Hét, ami vasárnap, az autómentes nappal zárul majd. E pár nap célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az idei év mottója: „Sétálj velünk!”. Miskolcon idén is eljutási versennyel nyitották meg Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányát.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 10:19
Luciano Pavarotti özvegye is ellátogat az Oscar-díjas Ron Howard, Pavarottiról készült dokumentumfilmjének gálájára a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra.

Programok

-
Művészetek Háza
-
több helyszínen
-
Népkerti Vigadó
-
Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár
-