Ugrás a tartalomra

Közélet

Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 23. vasárnap 18:55
Szombaton zárult a programsorozat, amely során bemutatkozott a részvételi pontok hálózata. Tagjai lehetőséget, helyszínt és szakmai támogatást biztosítanak a közösségek, illetve az állampolgárok számára, hogy ötleteik, véleményük hatékonyabban eljusson a döntéshozók elé.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 22. szombat 18:35
Az – elsősorban – a Jókai városrész részvételi pontjaként működő PONTközPONT a Weidlich udvarban található közösségi térben tartotta meg bemutatkozó délutánját. A vendégek – egyebek mellett – megismerhték a tér kisközösségeit és a részvételi demokráciáról diskuráltak.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 21. péntek 18:21
A Célpont Közösségi Tér vállalta magára a feladatot, hogy felerősítse és közvetítse az állampolgárok részvételi szándékát az önkormányzat felé. Részvételi pontként történő bemutatkozásuk során az is kiderült, hogy a városrész közösségeivel már aktív kapcsolatot alakítottak ki.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 21. péntek 11:19
Emelkedik a dolgozók bére, a mértékének azonban határt szabnak a kormányzati elvonások, amelyek Miskolc önkormányzatát érintik. Erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Szilágyi Szabolcs.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 20. csütörtök 16:04
A Győri kapu Kapuzörgető-közössége – és mások – számára is nyílt részvételi pont a részvételi koncepció elfogadásával. Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület által működtetett Civil Központ Iroda a következő „híd” a Városháza és az állampolgárok között, amelyet megismerhetünk.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. január 19. szerda 14:31
Az új évben sem taposunk a fékbe, január 21-én, pénteken jön az új része a Suhanj velem! című autós magazinnak.
On
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 20. csütörtök 11:50
Szerdán a KÉK – ahogy egymás között hívják a csoportosulást a tagok – bemutatkozásával folytatódott a Részvétel Hete. Azzal, hogy a közösség részvételi pontként működik tovább, egy újabb városrész számára biztosított a szorosabb összeköttetés az önkormányzat döntés-előkészítői folyamataival.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 21. péntek 11:27
Már csaknem egy éve kezdődött el a Diósgyőri vár több mint 10 milliárd forintos rekonstrukciója a 2017-2018-ban elfogadott engedélyes tervek alapján. Tavaly decemberig úgy tűnt, minden a menetrend szerint alakul, majd a munkák során kiderült: a tornyoknál olyan statikai probléma van, ami a 2017 előtti tervezés során nem merült fel.
On
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 19. szerda 17:12
A város képviselőtestülete decemberi ülésén fogadta el Miskolc Részvételi Koncepcióját. Ez egy jelentős mérföldkő abban a folyamatban, amelynek célja az állampolgárok rendszerszintű bevonása a döntéselőkészítésbe. Varga Andrea alpolgármesterrel arról a folyamatról beszélgettünk, ami ide vezetett, valamint hogy milyen lehetőségeket rejt a koncepció a város számára.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. január 19. szerda 09:19
A férfi egy miskolci bevásárlóközpontból akart hazajutni, de eltévedt, hát megfordult az autópályán, és elindult a forgalommal szemben visszafelé.
On

Programok

-
-
Miskolc és környéke