Ugrás a tartalomra

Politika

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 01. csütörtök 13:39
Öt európai parlamenti képviselőcsoport képviselői nyújtották be azt a határozati javaslatot, amelyben aggodalmukat fejezik ki a magyarországi jogállamiság helyzete miatt. Az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta azt az állásfoglalást.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 01. csütörtök 10:28
A magyar kormány egy szerda esti rendelettel új adót vezetett be a megtakarításokra.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. május 31. szerda 11:36
Novák Előd elnök erről a koszovói eseményeket követően beszélt szerdán.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2023. május 30. kedd 14:47
Bő három évvel ezelőtt, 2020 márciusában állt át veszélyhelyzeti üzemmódba hazánk - előbb a világjárvány, majd a szomszédunkban kirobbant háború miatt vezetett be különleges jogrendet a kormány. Aminek lejártát aztán májusban újabb 180 nappal toldotta meg. Garantálni a gyors cselekvést, vagy az Országgyűlés kizárásával alkotni rendeleteket - mi lehetett a szándék?
Forrás
MTI/HVG
Utoljára módosítva
2023. május 29. hétfő 21:31
Több mint húsz magyar békefenntartó sebesült meg a koszovói zavargásokban, heten súlyos sérüléseket szereztek.
Utoljára módosítva
2023. május 29. hétfő 16:04
Nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. Amennyiben kitörne, Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne - jelentette ki Karel Rehka, a cseh hadsereg vezérkari főnöke hétfőn Prágában egy biztonságpolitikai konferencián - jelentette Kokes János, a Magyar Távirati Tudósítója (MTI).
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. május 29. hétfő 10:09
Recep Tayyip Erdoğan török elnök hétfőre virradó éjszaka Ankarában az elnökválasztás második fordulójának csaknem végleges eredménye alapján bejelentett győzelmére utalva azt mondta, újraválasztásával Törökország, a nemzet minden része, a demokrácia és az ország teljes 85 milliós népessége is nyert - közölte a Magyar Távirati Iroda (MTI).
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2023. május 27. szombat 18:50
Meglátogatta a buszbaleset sérültjeit a szlovák kórházakban, többekkel tartja a kapcsolatot Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő. Azt mondja, sokan a mai napig a baleset hatása alatt állnak. Újra felajánlotta az önkormányzat segítségét a sérülteknek és családtagjaiknak.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. május 26. péntek 20:44
A Jobbik-Konzervatívok elnöke pénteki látogatása során a közös jövőről és a település lokálpatrióta erőinek összefogásáról is egyeztetett Veres Pál polgármesterrel.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2023. május 26. péntek 14:42
"Szervezett vendégmunkásimport" helyett a magyar munkakeresők ingyenes átképzését sürgette Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.