Ugrás a tartalomra

Politika

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 06. hétfő 20:52
Ahelyett, hogy támogatnák a védekezésben az önkormányzatokat, bevételeket vesznek el tőlük. Legutóbb ezt írta közleményében a Velünk a Város frakciója. A kormány intézkedései, az ingyenes parkolás és a gépjárműadóból befolyó összeg elvétele mind az önkormányzatokat sújtják. A Velünk a Város frakcióvezetője szerint ezek az intézkedések milliárdos nagyságrendű bevételkiesést is jelenthetnek Miskolcnak, miközben a járványügyi védekezésben is jelentős összegeket költ a város a lakosság védelmében.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 04. szombat 22:20
Ahelyett, hogy támogatnák a védekezésben erőn feletti munkát végző önkormányzatokat, a kormány 450.000.000 forintot venne ki a miskolciak zsebéből – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közleményében a Velünk a Város frakciója.
Forrás
Index.hu
Utoljára módosítva
2020. április 01. szerda 16:21
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától – nyilatkozta Gulyás Gergely szerdán az MTI-nek.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 31. kedd 16:44
A kormány az Országgyűléstől kapott hétfői felhatalmazása alapján elrendelte a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések meghosszabbítását - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 15:02
Az Országgyűlés megszavazta a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatát, amely a rendeleti kormányzás lehetőségét vezeti be a veszélyhelyzet idejére.

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 27. péntek 14:39
A fizetésükből fejenként 1 millió forintot ajánlanak fel a járvány elleni védekezésre az MSZP képviselői.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 21:34
A Velünk a Város politikusai az önkormányzat eddigi intézkedéseit méltatták.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 11:37
A koronavírus megbetegedés kapcsán elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2020. március 26. napjára tervezett rendes ülése elmarad, különösen indokolt esetben rendkívüli ülés formájában kerülhet összehívásra.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 24. kedd 10:48
A kormányoldalnak nem elég a veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbítása, az ellenzék időkorlát nélkül viszont nem szavazza meg a javaslatot, így egy hetet csúszik a döntés. Addig azonban lejár a március 11-én tizenöt napra kihirdetett rendkívüli jogrend.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. március 23. hétfő 09:35
Egy liberális demokráciában meglepetést kelthet a „totális” hatalom, ez azonban még a veszélyhelyzet esetében is jól körülhatárolható, és – ha nem megfelelően „használják” – korlátozható, éppen a nép által – mondja Fekete Sándor politológus, akit a koronavírus nemzetközi politikai aspektusairól kérdeztünk.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!