Ugrás a tartalomra

Politika

Forrás
index.hu
Utoljára módosítva
2020. december 02. szerda 16:45
A nemzetbiztonsági bizottság jövő héten soron következő ülésén a bizottság elé kerülő témák között ott lesz Szájer József ügye is – közölte Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az elnöke.
Forrás
minap.hu/telex.hu
Utoljára módosítva
2020. december 01. kedd 20:10
A Fidesz EP-képviselője már vasárnap lemondott mandátumáról, a botrányra azonban csak kedden derült fény, amikor azt több belga lap is megírta.
Forrás
euronews.com
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 11:10
Guy Verhofstadt szerint Magyarország és Lengyelország nélkül kell létrehozni az unió helyreállítási alapját, ha ezek az országok nem vonják vissza a vétójukat. A belga liberális EP-képviselő erről az Euronewsnak adott interjúban beszélt Brüsszelben. Szerinte a magyar és a lengyel kormány kárt okoz a saját polgárainak.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 08:22
A politikus a DK színeiben méretteti meg magát, célja pedig az, hogy a jövőben ő képviselhesse a megye kettes számú országgyűlési választókerületének lakóit. 
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 13:52
A párt ehelyett azt javasolja a kormánynak, hogy inkább nyújtson valódi, anyagi segítséget a bajba került munkavállalóknak, vállalkozásoknak.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 21. szombat 12:06
Varga László országgyűlési képviselő hiába kérte több, az önkormányzatokat hátrányosan érintő döntés megváltoztatását a miniszterelnöktől az Országgyűlésben. Orbán Viktor az érdemi választ megkerülve, meg se hallotta a nagyvárosok működőképességét veszélyeztető kormányzati elvonásokra vonatkozó kérdését.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. november 20. péntek 16:17
Tizenegy civil szervezet közleményben tiltakozik az örökbefogadást szigorító törvényjavaslat ellen, szerintük még több gyermek nő majd fel állami gondoskodásban és kerül külföldre örökbefogadó szülőkhöz, ha elfogadják a tervezetet.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 19. csütörtök 14:37
Az állam többségi tulajdonában lévő vállalatok dolgozóinak bére közötti különbségek kiegyenlítését kérte a kormánytól a miskolci önkormányzat. Ez a Velünk a Város Jobbik frakciócsoportjának javaslatára történt meg. A párt országos elnöke, Jakab Péter szerint ennek meglenne a fedezete: mégpedig az a mintegy 2500 milliárd forintos, vissza nem térítendő uniós támogatás, amiből számításaik szerint minden miskolcinak 250 ezer forint juthatna.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 16. hétfő 10:58
"Csöbör Katalin szerint üdvözlendő, hogy a kormány újabb 300 millió forintot vonna el Miskolctól, a miskolciaktól. Azoktól a miskolciaktól, akiket neki kellene képviselnie a Parlamentben, akik azt várják el tőle, mint országgyűlési képviselőtől, hogy érdekeiket érvényesítse. Nos, úgy tűnik, Csöbör Katalin valamit félreértett, ő ugyanis a közműadó ötszörösre emelése mellett érvel, szerinte rendben van, hogy a miskolciaktól elvesznek újabb 300 millió forintot. Már meg sem lepődünk, hiszen Csöbör Katalin eddig sem emelte fel a hangját a kormányzati elvonások miatt, eddig sem kérte a fideszes kormánytagokat, hogy ne vegyenek el milliárdokat az önkormányzatoktól, azoktól a miskolciaktól, akiket elvileg ő képvisel" - írja hétfőn kiadott sajtóközleményében a Velünk a Város frakció.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 14. szombat 10:20
A Miskolc környéki településeket jelentősen segíteni fogja a módosítás, ezen túlmenően a kormány több száz milliárd forintos fejlesztést tervez ebben az ágazatban, ami Miskolcnak is javára fog válni - így reagált Csöbör Katalin (Fidesz) térségi országgyűlési képviselő Varga László és Simon Gábor pénteken elhangzott szavaira.