Ugrás a tartalomra

Politika

Utoljára módosítva
2019. augusztus 22. csütörtök 13:15
A Munkáspárt is állít polgármesterjelöltet Miskolcon – ezt a borsodi megyeszékhelyen augusztus 20-a kapcsán megtartott országos megemlékezésen jelentette be Thürmer Gyula elnök.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 22. csütörtök 11:30
Péntekig befejeződik az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választásról szóló értesítők postázása.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 17. szombat 17:43
A munkát folytatni kell. Ezzel a mottóval kezdte programismertető sajtótájékoztatóját Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 16. péntek 13:12
Új Lendület Miskolcért néven egy új mozgalom is indít polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket a választáson. Polgármesterjelöltjük arról beszélt, hogy Miskolc mind a 19 választókerületben indulnak, jelöltjeik pedig egyetlen politikai irányzathoz és egyetlen politikai párthoz sem kötődnek, vagyis függetlenek és civilek.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 16. péntek 10:34
Veres Pál azonnal kérjen bocsánatot Kriza Ákos polgármestertől, a közösségi oldalakon gyalázkodó képviselőjelöltek pedig lépjenek vissza a jelöltségtől, és pártjaik ugyancsak kérjenek bocsánatot Miskolc polgármesterétől. Ezt is követelte Alakszai Zoltán jegyző, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Szécsényi Marianna képviselő, akik mellett képviselőtársaik és a Fidesz-KDNP jelöltjei is kiálltak.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 14. szerda 19:30
Október 13-án választ az ország. A megyében 530 ezer polgár 810 szavazókörben szavaz majd. Helyi önkormányzati képviselőkről és több mint 350 polgármester személyéről születik döntés. Az értesítők legkésőbb augusztus 23-ig érkeznek ki a választópolgárokhoz, a kampány másnap kezdődik. A rendszerváltás óta ez lesz a nyolcadik önkormányzati választás.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 14. szerda 15:13
Múlt hét pénteken Kriza Ákos polgármester úr bejelentette visszalépését az újabb indulástól. Sok csatát vívtunk az elmúlt években, sajnálom, hogy betegség miatt vissza kellett lépnie, kívánom, hogy sikeresen gyógyulására tudjon koncentrálni – írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk miskolci polgármesterjelöltje.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 13. kedd 11:57
- Csak öt nap telt el, hogy Kriza Ákos felkért arra, hogy folytassam az általa megkezdett városvezetői munkát és vállaljam a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltségét az október 13-i választásokon, de ezalatt az öt nap alatt is kiderült, hogy politikai ellenfeleink mindenre képesek a hatalom megszerzéséért, és semmi sem szent nekik e cél eléréséért – mondta Alakszai Zoltán rendkívüli sajtótájékoztatóján.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 12. hétfő 16:39
Gyurcsány és Gyurcsányné miskolci csatlósai, Veres Pál támogatói, a helyi MSZP-től kezdve a Jobbikig, ma megszólaltak – olvasható a miskolci FIDESZ képviselőcsoportjának vezetője, Soós Attila által jegyzett közleményben.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 11. vasárnap 09:13
Az Európai Unió magyarországi lakcímmel rendelkező, de nem magyar állampolgárai automatikusan felkerülnek az október 13-i önkormányzati választás névjegyzékébe, az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásától eltérően nem kell kérniük felvételüket a névjegyzékbe.

Programok

-
Avasi református templom