Ugrás a tartalomra

Politika

Forrás
telex
Utoljára módosítva
2021. október 25. hétfő 14:39
A Demokratikus Koalíció a bizalomépítés jegyében olyan dossziét adott át Márki-Zay Péternek, amit állítólag a Fidesztől kaptak az előválasztási kampányban, hogy a segítségével lejárathassák Márki-Zayt.
Forrás
444.hu
Utoljára módosítva
2021. október 25. hétfő 10:32
Úgy tűnik, Törökországban is az együttműködésre építenek. A New York Times szerint egyre egységesebben politizál a hat török ellenzéki párt Recep Tayyip Erdogan elnökkel szemben, a céljuk az lehet, hogy előrehozott választást harcoljanak ki.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 23. szombat 17:14
Egyúttal letette hivatali esküjét a Városházán, ami azt jelenti, hogy a 2021/2022-es tanévre szombattól kezdődően hivatalosan is Hudák Lilla Miskolc diákpolgármestere. Jövő héten már a városi közgyűlés előtt szólal fel az ifjú képviselő.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 22. péntek 19:44
A város ifidemokráciájának következő mérföldköve, hogy pénteken a zsűri és a diákönkormányzat tagjainak választása alapján Hudák Lilla, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium tanulója lett Miskolc diákpolgármestere erre a tanévre. A szavazást olyan feladatok előzték meg, amelyek a jelölteknek a pozíció betöltéséhez szükséges kompetenciáit tették próbára.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 09:00
Nem most kezdi a diákszintű politizálást: már általános iskolás kora óta tagja a különböző DÖK-öknek. Az egyik legfontosabb üzenete az, hogy a kortársak megismerjék a város értékeit. Bemutatkozik Rőczei Laura, az újonnan megalakult Miskolc Városi Diákönkormányzat elnöke.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 17:51
Nagy-Korsa Judit és Szarka Dénes szerint az előválasztást követően az ellenzéki pártoknak arra kell koncentrálni, hogy megóvják az összefogást, mert csak így sikerülhet tavasszal a kormány-, rendszer- és korszakváltás.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 15:41
Megalakult a Miskolc Városi Diákönkormányzat, amivel kapcsolatban érdemes letisztázni néhány kérdést. Mennyire demokratikus és nem a felnőtt önkormányzat által irányított a kezdeményezés? Tényleg lesz döntési jogköre? Komolyan lehet egyáltalán venni az egészet?
Forrás
24.hu
Utoljára módosítva
2021. október 19. kedd 14:59
Ön még nem volt illuminált soha? És illumináltan sosem követett el hülyeséget? - kérdezte Farkas Péter Barnabás a riportert.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 16:44
Közleményt adott ki hétfőn a Fidesz-KDNP miskolci frakciószóvivője.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 11:58
Az előválasztás miatt felpezsdült magyarországi politikai élet a külföldi portálok számára is hírértékkel bír. Márki-Zay Péter győzelmével és a magyarországi belpolitikai helyzettel több nagy nemzetközi lap foglalkozott, közülük néhányat mi is szemléztünk.

Programok

-
Miskolc és környéke