Ugrás a tartalomra

Szabadidő

Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 15:07
Huszonhatodik évadát zárta a Miskolci Csodamalom Bábszínház. „Nemcsak az évad új bemutatóit tűztük műsorra, hanem korábbi sikerdarabok is részét képezték az idei repertoárnak” – mondta Szabó Attila, a bábszínház igazgatója, a keddi társulati ülésen.
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 14:55
Több mint 60 programot, köztük komolyzenei és dzsesszkoncerteket, irodalmi esteket és kiállításokat is kínál a Zempléni Fesztivál augusztus 9. és 18. között.
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 14:08
Véradással egybekötött jótékony futást rendeznek mintegy egy héten át a Vereckei-hágótól indulva Budapestig. Cél, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára és a határon túli gyermekotthonban élők megsegítésére.
Utoljára módosítva
2019. június 23. vasárnap 12:07
A fröccs nem más, mint a bor és a szóda vidám egymásra találása – hangoztatták a szervezők a fesztivál előtti napokban. Azonban a bor és a szóda egymásra találásán kívül a fröccs, baráti társaságok egymásra találásának alapja is.
Utoljára módosítva
2019. június 23. vasárnap 10:03
A Múzeumok Éjszakáján utazhattunk térben és időben, elindulva a dinók korából, landoltunk a kortárs művészetek világába vagy fordítottunk az idő kerekén.
Utoljára módosítva
2019. június 23. vasárnap 09:51
Június 22-én ismét fellobbant Szent Iván tüze, amelynek fényénél szerelemről, csalfaságról, emberi gyarlóságról mesélt a Diósgyőri vár népe. Az év legrövidebb éjszakáján tűzkígyó ölelte körbe a várat, hastáncosok szórakoztatták a közönséget. Volt itt szerelmi jóslás, párválasztó táncház és csillagles is. A párok tanúbizonyságot tehettek szerelmükről; akik pedig kiállták a próbákat – egy éjszakára – akár még házasságot is köthettek.
Utoljára módosítva
2019. június 23. vasárnap 09:34
Újra különleges estét szervezett szombaton, a Múzeumok Éjszakáján a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.: újra megnyitotta kapuit a miskolci közlekedési vállalat Szondi György utcai telephelye, ahol veterán- és mezőgazdasági járműkiállítással, a Magyar Honvédség és MIÖR lovas- és kutyás bemutatójával, érdekes gyerekprogramokkal és szervezett telephely-látogatásokkal vártak minden éjszakázót.
Utoljára módosítva
2019. június 22. szombat 14:06
Pénteken, 18 órától a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncgáláját élvezhette az operafesztivál közönsége, a Szent István téren.
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 20:08
10. alkalommal rendezték meg idén a Dunán innen, Tiszán túl című Kárpát-medencei ifjúsági, népművészeti tehetségkutató versenyt. A programban több mint 3200 gyermek vett részt. A szakértő zsűri által népzene, néptánc, népmese és népdal kategóriában kiválasztott legjobb produkciók szombaton mérettettek meg, a Művészetek Házában tartott döntőn.
Utoljára módosítva
2019. június 22. szombat 12:31
Július 13-14-én ismét a gyógynövényeké lesz a főszerep a Bükk egyik legszebb falujában, Bükkszentkereszten. Az immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő gyógynövényünnep két házigazdája Gyuri bácsi, a bükki füvesember, és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa idén is neves előadókkal, vezetett túrával, gyermekprogramokkal és tanácsadással várja a gyógynövények szerelmeseit.

Programok

-
Uránia-terem
-
Inkubátorház (Andrássy 96.)
-
Tudomány és Technika Háza
-
Miskolci Nemzeti Színház