Ugrás a tartalomra

Világ

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 15. péntek 15:45
A Mark Rutte kormányfő vezette holland koalíciós kormány bejelentette lemondását a hónapok óta nagy port kavaró családtámogatási botrány miatt. Rutte és miniszterei március 17-ig, a parlamenti választások napjáig ügyvivői minőségben látják el feladataikat - jelentette be a kormány a miniszteri tanács pénteki ülését követően.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 20:57
Franciaország egész területén szombattól délután 6 órakor fog kezdődni az éjszakai kijárási tilalom "legalább két hétig", és a határellenőrzést is megerősíti a kormány a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb változata terjedésének megfékezésére - jelentette be Jean Castex miniszterelnök.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 10:46
Törökországban csütörtökön a kínai CoronaVac vakcina vészhelyzeti alkalmazásával megkezdődött a lakosságnak az új koronavírus elleni tömeges beoltása - jelentette a török sajtó.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 10:59
A korábbi rendelkezésben szereplő pénteki időpont helyett jövő hétfőtől kell negatív koronavírusteszt-eredményt felmutatniuk azoknak, akik külföldről utaznak Angliába - közölte Grant Shapps közlekedési miniszter csütörtök hajnalban.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 10:10
A négygyermekes családanya rémtörténetbe illő gyilkosságot követett el. Bár a védelem szerint mentális állapota miatt nem lehet kivégezni, szerda hajnalban megkapta a méreginjekciót.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 11. hétfő 20:12
Megnyíltak hétfőn a koronavírus elleni oltások tömeges beadására kialakított központok Angliában. Matt Hancock egészségügyi miniszter elmondta, hogy meghaladta a 2,5 milliót az Egyesült Királyságban eddig beadott oltások száma.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 11. hétfő 09:41
Csütörtökön érkeznek Kínába az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott nemzetközi szakértői a vizsgálatok megkezdésére - jelentette be a kínai nemzeti egészségügyi bizottság hétfőn.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 10. vasárnap 09:15
A múlt hét eleji földrengések, majd a szerdai utórengés után újabb földrengés volt Horvátországban szombaton este, amelyet Magyarországon is érzékelni lehetett – közölte az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa az MTI-vel.
Forrás
Index.hu
Utoljára módosítva
2021. január 10. vasárnap 08:58
A miskolci színész-énekes kislány, Balla Riana Emma első helyezett lett klasszikus szólóénekes juniorkategóriában a Golden Classical Music Awardson – írta meg szombaton az Index.
Forrás
hvg.hu
Utoljára módosítva
2021. január 09. szombat 10:03
A leköszönő elnök a hivatalos elnöki csatornán is próbálkozott, onnan csak a bejegyzését törölték. Mmost saját közösségi oldalt terveztet.