Ugrás a tartalomra

Világ

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. október 14. hétfő 15:11
Az Európai Unió tagállamai megállapodtak abban, hogy egyetlen ország sem szállít fegyvereket Törökországnak - közölte hétfőn Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter az ARD és a ZDF német közszolgálati csatorna déli hírmagazinjával.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. október 14. hétfő 14:09
Oroszország még gondolni sem akar arra, hogy katonai konfliktusba sodródhat Törökországgal az Északkelet-Szíriában zajló török offenzíva miatt - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Rijádból.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. október 14. hétfő 10:45
Az Európai Uniónak hangsúlyoznia kell, hogy a civil lakosságot is súlyosan veszélyeztető észak-szíriai török katonai műveletek destabilizálják a régiót, és újabb komoly humanitárius katasztrófával fenyegetnek - jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter Luxembourgban, az uniós külügyminiszteri tanács ülésére érkezve hétfőn.
Forrás
bien.hu
Utoljára módosítva
2019. október 13. vasárnap 23:24
Ha ránézünk a kezünkre, láthatjuk, az ujjaink eltérő hosszúságúak. A hüvelyk- és a kisujj rendre rövidebb a többitől, a középső pedig a leghosszabb. Igen ám, de a gyűrűs- és a mutatóujjra nem vonatkozik ilyen szabály, van, akinél az egyik, és van, akinél a másik hosszabb. Ebből kiderül, milyen személyiséggel rendelkezünk.
Forrás
szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. október 13. vasárnap 11:26
Legalább ketten meghaltak, tízen eltűntek és kilencvenen megsérültek a Hagibisz tájfun pusztításában, amely szombaton elérte Japán partjait - számolt be a helyi média.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. október 12. szombat 11:14
Várhatóan a japán főváros, Tokió közelében halad el a legmagasabb kategóriába sorolt Hagibisz szupertájfun - mondta Tóth Tamás meteorológus szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Több mint hatvan éve nem volt olyan heves tájfun Japánban, mint a Hagibisz, amely szombat estére éri el az ország fő szigetének partjait, a hatóságok a legmagasabb szintű készültséget rendelték el.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. október 12. szombat 11:38
Őrizetbe vették pénteken az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitolium lépcsőjén Washingtonban Jane Fonda amerika színésznőt, aki békésen tiltakozott a klímaváltozás ellen.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 11. péntek 15:58
A spanyol kormány két héten belül elrendeli a néhai diktátor, Francisco Franco tábornok (1892-1975) exhumálását a Madrid melletti Elesettek Völgyében található bazilikából – jelentette be Carmen Calvo ügyvezető miniszterelnök-helyettes pénteken.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 11. péntek 13:33
Négy ember megsebesült egy késeléses incidensben pénteken Manchester belvárosában.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 11. péntek 11:58
A török védelmi minisztérium bejelentése szerint meghalt pénteken az első török katona Északkelet-Szíriában, ahol Ankara két nappal korábban hadműveletet indított az általa terrorszervezetnek tartott Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd fegyveres csoport ellen.

Programok

-
Művészetek Háza