Ugrás a tartalomra

Világ

Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 14. péntek 15:03
Ha a felmelegedés megállna, a grönlandi jégmező már akkor is mindenképp tovább olvadna egy új amerikai kutatás szerint.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. augusztus 14. péntek 09:40
Túlélt két háborút, az állatkert szétbombázását, és hétszer változott az ország neve, ahol él, de a 83 évvel ezelőtt Belgrádba került mississippi aligátor, Mujo mindeközben ki sem tette a lábát a szerb főváros állatkertjéből.
Forrás
hrt.hr/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 12. szerda 16:03
A rézkortól az újkor kezdetéig négy korszakból tártak fel gazdag lelőhelyeket horvát régészek a drávaszögi Pélmonostor (Beli Manastir) közelében, az észak-déli európai közlekedési folyosó, az úgynevezett korridor 5C horvátországi, magyar határig húzódó szakaszának építési nyomvonalán - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) szerdán.
On
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 12:04
Hamarosan lezárul a Gamaleja Intézet által kifejlesztett, Covid-19 elleni első orosz vakcina tesztelése, és a jövő héten bejegyzik - jelentette be Oleg Gridnyev orosz egészségügyi miniszterhelyettes pénteken újságíróknak Ufában, egy helyi kórházbővítés ünnepségén.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 12:23
A Maldív-szigetek körüli vizekben az egyik legmagasabb a mikroműanyag-szennyezettség a világon, aminek súlyos következményei lehetnek a sekélyvízi korallzátonyok élővilágára és fenyegetést jelenthet a szigetek lakóinak megélhetésére is.
On
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 08:19
Átlépte péntek reggelre a 19 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világon a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 08:19
Oroszország működésbe hozza nukleáris potenciálját egy területe ellen intézett rakétatámadás esetén - figyelmeztetett az orosz védelmi minisztérium hivatalos lapjában, a Krasznaja Zvezdában pénteken közölt cikkében Andrej Sztyerlin vezérőrnagy, az orosz vezérkar operatív főcsoportfőnökségének vezetője és Alekszandr Hrjapin, a vezérkari akadémia katonai-stratégiai kutatóintézetének munkatársa.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 08:23
Az amerikai hadsereg élelmiszert, gyógyszert, palackozott vizet szállít a robbanás sújtotta Bejrútba - jelentette be csütörtökön Frank McKenzie tábornok, az amerikai hadsereg Középső Parancsnoksága (Centcom) főparancsnoka.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 09:55
A világ űrkutatási térképén egyre nagyobb ponttá duzzad Miskolc.
On
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. augusztus 05. szerda 10:18
Összeomolhat a koszovói egészségügyi rendszer a koronavírus terjedése miatt - figyelmeztettek orvosok szerdán.