Ugrás a tartalomra

Boldogan mentek át a fűtött lakásba

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 21. szerda 08:40
Pénteken költözött el a Hidegsor mellől egy avasi panelba az a család, amelyiket a Supersum Alapítvány segít új házhoz. Ildikó három gyermeke elköszönt korábbi otthonától, ami egy szoba-konyhás, komfort nélküli ingatlan volt. Örömmel vették birtokba szobáikat az új helyen.
Fotó: Mocsári László

Mennyit hordtam itt a vizet a közkútról! – emlékezett vissza Fehérfalví Ildikó régi házától való elbúcsúzásakor. Szétnézve a kis, sötét helyiségben, látható volt, hogy egyetlen ágyon nyomorogtak négyen. Csak a gyerekek mosolya nem tette szívszorítóvá a történetet, a végét pedig az új életet segítő Supersum Alapítvány.

– Ildikó nagyon szerény, kedves ember – mesélte tapasztalatát az elnök, Bernasconi-Bus Katalin. – Mikor megismertem, és segíteni szerettem volna, eleinte nem hagyta. Alapítványunknak azonban fő támasza volt. Végül szerencsére belátta, hogy mindannyiuknak így lesz a legjobb. Az új lakásban minden adomány: a bútorok, az alapanyagok, amiket a felújításhoz használtak, de még a munka is, amit belefektettek, hogy tisztává és széppé tegyék. Örülünk, ha azt látjuk, hogy sokan segítenek.

A négyfős családot pénteken költöztették át az új helyre, egy avasi panelba, ahol van áram, víz és természetesen fűtés is. – Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjam a gyerekek ellátásához az alapvető szükségleteket. Boldog vagyok, hogy itt lehetünk, hogy mostantól meleg vízben tudnak fürödni. Nagyon hálásak vagyunk az embereknek, akik segítséget nyújtottak – mondta Ildikó, akit tizenéves korától lakásotthonban nevelkedett, mert neki és hat testvérének az ő édesanyja nem tudta megadni a minimumot. Szeptembertől új munkahelyén is jól érzi magát. Ha pedig az anya boldog, boldogok a gyerekek is.

– Ez itt a mi szobánk – mondta Bianka, szorongatva kispárnáját, amit a régi házból hozott magával, hogy letegye saját ágyára. – Ott alszik Szandi, ebben meg én.

Gergő bújócskázni kezdett a lakásban, miután mindannyian meguzsonnáztak a konyhában.

Képgaléria: Mocsári László

Az alapítvány továbbra is folytatja a pénzgyűjtést, hiszen a bérlakás csak egy ideiglenes megoldás a kis családnak. Legjobb lenne, ha saját házuk lehetne.

Fehérfalvi Ildikó részére az alábbi számlaszámra érkezhetnek a felajánlások:
K&H Bank
10402764-50526972-78881015
Megjegyzés: Ildi háza
SWIFT/BIC: OKHB HUHB
IBAN:HU77

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!