Ugrás a tartalomra

„Először nekünk kell adnunk valamit”

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. május 03. péntek 15:50
A DVTK labdarúgó csapata a Vidit fogadja az OTP Bank Liga 31. fordulójában. A szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Fernando Fernández válaszolt az újságírók kérdéseire.
Forrás: dvtk.eu

Fernando Fernández: - Korábban azt mondtam, számunkra a bajnokságból hátra lévő összes mérkőzés felér egy döntővel, de most elérkeztünk az „igazi” döntőhöz. Meg kell mutatnunk, hogy jövőre is az élvonalban akarunk szerepelni, többet nem hibázhatunk.

A Vidi és az FTC uralja az idei bajnokságot, nemcsak a költségvetés nagysága, hanem a pályán nyújtott teljesítmény tekintetében is. Marko Nikolić nagyszerű munkát végzett, nem szabad elfelejteni, hogy az Európa Liga csoportkörébe vezette csapatát, ezért az élményért a magyar labdarúgás minden szereplője hálával tartozik neki és játékosainak.

Az őszi Vidi elleni mérkőzésen jól játszottunk, és ugyan pont nélkül maradtunk, de egyáltalán nem érdemeltünk vereséget. A székesfehérvári találkozón az ellenfelünk több nagy helyzetet kihagyott, még büntetőt is hibáztak, mi nyertünk, ilyen a futball. Azonban szombaton egy új mérkőzés következik, ahol az a legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot.

A két csapat különböző helyzetben várja a találkozót. A Vidi már ezüstérmes, és ugyan készülnek a kupadöntőre, számukra csak egy mérkőzés következik, nekünk viszont A MECCS. Óriási a tét, ennek megfelelően sokkal agresszívebben kell játszani, mint múlt héten Mezőkövesden. Kétarcú a csapat, időnként szilárd a védekezés, kapott gól nélkül hozzuk le a találkozót, máskor viszont több gólt is kapunk. Most már nincs idő a formaingadozásra, mindenkinek a legjobbját kell hoznia.

Érthető, hogy a szurkolók szomorúak, hiszen ők is azt várják, hogy a csapat jobb helyen legyen a tabellán. Ez a világon mindenhol így van. Ha a csapat nyer, akkor a szurkoló boldog, ha veszít, akkor pedig csalódott. A szombati mérkőzésen nekünk nem szabad arra várni, hogy mi lesz a szurkolók reakciója, először nekünk kell adnunk valamit ahhoz, hogy pozitív töltést kapjunk vissza. Ha jól kezdjük a mérkőzést, akkor biztos, hogy a drukkerek a csapat mögé fognak állni. 

Marko Nikolić: - Büszke vagyok a csapat szezonjára, de természetesen szeretnénk még hozzátenni a kupagyőzelmet is. Lassan két éve dolgozom Székesfehérvárott, azóta nyertünk bajnokságot, játszottunk a BL-playoffban, majd az Európa Liga csoportkörében, majdnem a bajnokság végéig harcban álltunk a címvédésért, és ott vagyunk a kupadöntőben is, szóval az elmúlt egy évben is bőven szereztünk pozitív élményeket. Egyébként is én olyan típusú ember vagyok, akinek inkább félig tele van az a bizonyos pohár az életben és a labdarúgásban is.

Valamilyen szinten megértem, hogy nehéz olyan meccseken pályára lépni, amelyek számunkra tét nélküliek – erről sokat beszéltem a PAFC elleni mérkőzés után –, ugyanakkor egy profi csapat nem állhat így a bajnoki találkozókhoz. A játékosok kaptak két nap pihenőt, majd a heti edzésmunkát ugyanolyan mentalitással és részletességgel végeztük, mint az összes tétmérkőzés előtt. Fontos, hogy jó képet mutasson magáról és a klubról is a csapat a hátra lévő három bajnokin.

Természetesen tiszteljük ellenfelünket, és tudjuk, hogy Miskolcon senkinek nem könnyű pályára lépni, hiszen általában jó futballhangulat vár az ideérkező csapatokra.

Legutóbb ebben a párosításban Miskolcon a Vidi bizonyult jobbnak, azonban februárban Székesfehérvárott a DVTK tudott győzni. Mindkét mérkőzés a múlt része, az akarati tényezőkkel részünkről egyik mérkőzésen sem volt gond, tavasszal viszont hiába volt több helyzetünk, a DVTK nyerni tudott. Tisztában vagyunk vele, hogy a hazai csapat a kiesés elkerüléséért küzd majd, ezért is biztosan nehéz találkozó áll előttünk, azonban szeretnénk a szezonból hátralévő négy mérkőzést – így a diósgyőrit – is megnyerni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!