Ugrás a tartalomra

Érkeznek az ajándékok a Szeretetdobozba

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 12. csütörtök 17:21
Pár perc alatt csaknem kétszáz ajándékcsomag érkezett a Szent István téri Szeretetdobozba, a polgármesteri hivatal dolgozói töltötték meg azt. December 20-ig bárki tehet ide ajándékot rászorulóknak.
Juhász Ákos képgalériája

Hatalmas ajándékcsomag torony a városházán, a miskolci önkormányzat dolgozói együtt vitték el a Szeretetdobozba az összegyűjtött ajándékokat. A dobozokat a Vöröskereszt munkatársai juttatják majd el a rászoruló családokhoz.

- Az ünnepélyes átadás december 20-án lesz, amikor eljövünk ide a térre, és egy nagyobb mennyiséget elszállítunk. Egyrészt átadjuk a MESZEGYI-nek, másrészt a hozzánk beérkező segélykérelmek alapján szétosztjuk a rászoruló családok között- nyilatkozta Szathmáry-Király Ágnes, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének kommunikációs munkatársa.

Bárki vihet csomagokat a szeretetdobozba, de a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy az ajándék ne ruhanemű legyen, csakis olyan meglepetés, aminek ő is örülne, illetve aminek egy gyermek is örülhet karácsonykor.   Az önkormányzati dolgozók is ilyen csomagokkal érkeztek. A sor egészen az adventi koszorúvá változott virágóráig állt.

- Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának dolgozói a sok éves hagyományt folytatták, és több száz csomagot gyűjtöttek össze. Ők ezt maguk csomagolták, feliratozták, hogy kinek szánják, kislánynak, kisfiúnak, illetve hány éves gyermeknek. Erről Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője beszélt.

A Szeretetdobozba folyamatosan érkeznek az ajándékok, de a város idén még több dologgal hívja fel a figyelmet az adakozás fontosságára.

- Nem véletlen, hogy itt, a város karácsonyfája is egy adományfa, valamint az adventi felkészülések hosszú sorában is úgy próbáltuk összeállítani a programot, hogy minden az odafigyelésről, a gondoskodásról szóljon - mondta Veres Pál, polgármester.

Az Adományfára egy tábla is felkerült, ami további adakozásra buzdít. A Szociális Közalapítvány számlaszámára befolyó összegből további tűzifát vásárolnak majd, amit a rászorulók között osztanak majd szét.  

A jótékonysági akció kedvezményezettje a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány, melynek számlaszáma: 11734004-25975424

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!