Ugrás a tartalomra

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek két iraki embercsempészt

MTI
Utoljára módosítva
2019. augusztus 16. péntek 17:22
Nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság azt a két iraki állampolgárt, aki két-két gyereket csempészett Magyarországra kedden - közölte a Fővárosi Törvényszék.

A közleményben azt írták, az iraki férfi az egyik barátjának két fiát, a nő saját 6 és 4 éves lányát hozta Magyarországra más gyerek nevére szóló okmányokkal, hogy az apjukkal találkozzanak. A két fiú Magyarországról Ausztriába utazott volna a találkozóra. 

A gyerekeket az idegenrendészeti eljárás idejére ideiglenesen a fóti gyermekotthonba vitték - tették hozzá.

A bíróság a két vádlottat embercsempészés és többrendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt nem jogerősen egy év nyolc hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint a bűnügyi költségek egy részének megfizetésére ítélte őket.

A bíróság az indoklásában kifejtette, egyik eset sem tipikus embercsempészési ügy, mert nem anyagi haszonszerzés volt a cél, hanem kiskorúak jogellenes utaztatásáról van szó. 

A férfi esetében enyhítő körülményként értékelték, hogy a vádlott érvényes, Görögországban kiállított menekültútlevéllel, görögországi tartózkodási engedéllyel és a gyerekek, valamint a saját szükségleteit fedező pénzzel rendelkezett - olvasható a közleményben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!