Ugrás a tartalomra

Forgalmi és jogosítvány nélkül, térdig begipszelve vezetett egy sofőr

police.hu
Utoljára módosítva
2020. június 09. kedd 13:37
Az edelényi rendőrök állították azt a gépjárművezetőt, aki a forgalomból kivont autóval, érvényes vezetői és forgalmi engedély, valamint kötelező felelősségbiztosítás nélkül úgy közlekedett, hogy az egyik lába térdig be volt gipszelve.

Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei hétfőn este Szendrőládon állították meg az a sofőrt, aki érvényes vezetői engedély nélkül vezetett. A férfi a rendőröknek egy ukrán honosságú vezetői engedélyt adott át, amelynek az ellenőrzése során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az okmány hamis, vagy azt meghamisították.

A járőrök azt is megállapították, hogy a kocsit kivonták a forgalomból, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezik, és az autót vezető férfi - vezetésre alkalmatlan állapotban - begipszelt lábbal közlekedett. De a gumiabroncsok kopottsága is olyan mértékű volt, hogy az a biztonságos közlekedést veszélyeztette. A sofőrt a járőrök előállították, a hatóság még aznap meghozott elsőfokú határozatában a szabálysértőt 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 170.000 forint pénzbírsággal sújtotta.

A tiszaderzsi férfi a rendőröknek azt nyilatkozata, hogy ő soha nem járt Ukrajnában a jogosítványa pedig hamis, így a vezetői engedéllyel kapcsolatban az Edelényi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt is vizsgálja az ügy körülményeit.

 

További hírek

Olvasnivaló