Ugrás a tartalomra

Újranyitott a Búza téri Príma Pék

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. május 08. péntek 13:02
Szeretne adalékanyag-, tömegnövelő szerektől mentes, bio- és teljes kiőrlésű gabonák felhasználásával készült, természetes összetevőket tartalmazó kenyeret (v)enni? A Búza téri aluljáró és a Centrum között mindezt megtalálja! Az újra kinyitó Príma Pékben csaknem harmincféle friss kenyér közül választhat. (x)
Fotók: Mocsári László

Búzakenyér, a Mi kenyerünk, hidegkúti parasztkenyér, erdélyi pityókás kenyér, diós rusztikus, Szent István napi burgonyás kenyér, sárgarépás pur pur – és még folytathatnám a sort. Csaknem harmincféle kenyér sorakozik nap, mint nap a Búza téri Príma Pék polcain, így mindenki megtalálja a kedvére valót. Akár szénhidrátcsökkentettet keresünk, akár kovászosat, akár hagymásat, akár élesztő nélküli teljes kiőrlésűt, itt megtalálhatjuk „A” kenyerünket.

A Mi kenyerünk fantázia nevet viselő pékáru is kapható a Príma Pékben. Ez a kenyér teljesen élesztőmentes, egyedi kovászolással készül. Természetes összetevőkből áll, tartósítószer- és színezékmentes. Durumliszt hozzáadásával készül, és bio almacukorral dobták fel az ízvilágát. Sűrűbb bélzetű kenyér, ropogós héjjal.

A miskolciak kedvence – legalábbis a bolt eladási adatait tekintve mindenképp – a Szent István napi burgonyás kenyér. Ez a 2017-es Szent István napi kenyér, ami hosszúérlelésű kovásszal készül, burgonya hozzáadásával.

Négyféle rusztikus kenyér közül választhatunk a pékségben: diós, olívás, hagymás és a natúr. Ezeknek a kenyereknek a bélzete lyukacsosabb, a külseje pedig ropogós. Kovászos eljárással, hagyományos érleléssel készül. 

De találhatunk itt teljesen hagyományos, házi kenyeret is, mint például a 2 kg-s hidegkúti parasztkenyér, vagy a hosszú érlelésű kovásszal készült erélyi pityókás kenyér.

Aki pedig határok közé szorítja a napi szénhidrát-bevitelét, és mellőzi a pékségek kenyereit az étrendjéből (magas szénhidráttartalmuk miatt), a Búza téri Príma Péknél olyan kenyérre találhat, ami mindössze 10,3 g szénhidrátot tartalmaz (100 g kenyérben). Ez a Príma Plusz kocka, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak.

De van élesztő nélküli teljes kiőrlésű tönköly kocka, sárgarépás pur pur, chia brot is. 2 kg-s, 1 kg-s, 500 és 300 grammos kiszerelésű pékáruk – száz szónak is egy a vége: a kínálat óriási, csak meg kell kóstolni!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!