Ugrás a tartalomra

Horrorsztorit élt át a miskolci slammer

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. október 13. kedd 16:13
Kaposváron kirándult a párjával, egy halott férfi testére bukkantak.

Irlanda Kristóf a Miskolci Egyetem osztatlan magyar–etika tanár szakának hallgatója, emellett slammer, de egyre gyakrabban találkozhatunk a nevével, írásaival irodalmi folyóiratokban is. Most azonban különös dolog történt vele, amire a legtöbben nem vagyunk felkészülve: múlt kedden egy hullát talált az erdőben. A helyzet filmekből és regényekből sokaknak ismerős lehet, de élőben nem túl gyakoriak a hasonló esetek.

Irlanda Kristóf miskolci slammer szürreális tapasztalatokat élt át természetjárás közben.

- A párom színésznő, emellett a Kaposvári Egyetemen tanul, őt látogattam meg a múlt héten – meséli Irlanda Kristóf. - Egy minisorozathoz szerettünk volna forgatókönyvet készíteni, aminek a témája az elmúlás, a halál. Amikor elindultunk, ki a természetbe, hogy nyugodt helyszínt találjunk az ötleteléshez, gondolni sem mertük volna, hogy ilyen közelségbe kerülünk a témánkkal.

A park tele volt emberekkel, ezért átmentek egy hídon, hogy alkalmas helyet keressenek.

- Kiszúrtunk egy ösvényt, ami átvezetett egy kisebb erdős részen, így arra vettük az irányt. Ezen keresztül egy nagyobb tisztásra értünk.  A barátnőm ekkor megragadta a vállam, és egy pontra mutatott: "nézd, ott fekszik egy ember, nézzük meg, hogy lélegzik-e". Közelebb érve feltűnt, hogy nem volt a bal lábán zokni, és egyből szemet szúrtak a foltok is a kibukkanó bőrfelületen: mint akit jó ideig ütlegeltek, úgy nézett ki. Elkezdtem szólongatni, nem reagált. Megkerültem, hogy a szemébe nézhessek, de az arcát szinte teljesen eltakarták a legyek. Hemzsegtek a mozdulatlan testen.

Kristóf egyből tárcsázta a 112-t.

- A telefonon egy női hang jelentkezett. Érdeklődött, hogy hol tartózkodunk pontosan, de mivel nem vagyok kaposvári, fogalmam sem volt. Elrohantam a közeli focipályára megkérdezni a srácoktól, hogy mi is a hely neve, kiderült, hogy Városliget. Kapcsolták a mentőket és a rendőröket. A rendőrök arra kértek, hogy ne érjünk a testhez. Öt perc alatt kiértek. A mentősök már tisztes távolból megállapították, hogy halott a férfi. Közelebbről megnézve konstatálták a hullamerevséget és a hullafoltokat.

A rendőrség nem tudta rögtön megállapítani a férfi személyazonosságát. Vélhetően hajléktalan volt. Kristófék máig nem tudják, mi történt pontosan.

- Felvették az adatainkat, és mehettünk. Azóta még nem kerestek, így nem tudjuk, mi lett az ügy vége.

További hírek

Olvasnivaló