Ugrás a tartalomra

Katonák versenyeztek a Bükkben

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 07. csütörtök 15:07
Fokozott katonai jelenlét volt a Bükki Nemzeti Park területén. A debreceni felderítő ezred és nemzetközi csapatok katonái versenyeztek. A 14. Szent Márton felderítő verseny az utóbbi évek legkeményebb pályája volt.

Szerdán érkezett meg a felfegyverkezett, felmálházott horvát csapat a verseny egyik állomására. A több mint tízkilós zsákjukkal, mentőmellényben szálltak be a katonai csónakba. A katonák egyetlen evezővel és puszta kézzel eveztek a 10 fokos Hámori tóban. A vízben búvárok vigyáztak rájuk. Szent Márton napjához közeledve már hagyomány, hogy összemérik erejüket a felderítő csapatok. A versenyt a Magyar Honvédség egyetlen felderítő alakulata, a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred szervezte.

  - A meghívott nemzetközi csapatok közül négy fogadta el a meghívásunkat, három országból, két lengyel csapat van itt, egy horvát és egy román, illetve hat magyar vesz részt ezen a rendezvényen. Ez a rendezvény mindig november 11-éhez kötődik, ami a Szent Mártonnak a napja, ő a felderítőknek a védőszentje – nyilatkozta Hajnal István, a Magyar Honvédség 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka.

A csapatoknak csaknem 40 kilométeres pályán kellett végrehajtani a feladatokat, nyolc ellenőrzési ponton keresztül. A csónakos, vízi átkelés mellett volt késdobálás, kötélhídra mászás, sebesültszállítás, keresés-kutatás, és akadálypálya is.

 - Az utóbbi évek legkeményebb pályája ez. Szerettem volna kihívás elé állítani a résztvevő csapatokat, elkerülni azt, hogy egy futócsapat idejön és végigfutja a pályát. Egy valóban katonás pályát alakítottunk ki – fogalmazott Varga Sándor, vezénylő zászlós. 

A csapatoknak plusz kihívást jelentett a hatalmas sár. A verseny induló és érkezési pontja Komlóstetőn volt.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!