Ugrás a tartalomra

Koronavírus: hétfőtől Miskolcon is ingyenes a parkolás

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 05. vasárnap 15:17
Az egész országban ingyenes lesz a közterületi parkolás, a miskolci városvezetés azonban továbbra is azt kéri, ha tehetik, maradjanak otthon.

A vasárnapi kormányrendelet értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás az egész országban, így Miskolcon is - közölte vasárnap délután a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Az erről szóló hírt Orbán Viktor miniszterelnök közölte az MTI-vel, aki az intézkedést azzal indokolta: "A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját", emiatt indokolt a kerületi parkolási díjak megszüntetése.

A miskolci polgármesteri hivatal közleményében hangsúlyozza, Miskolc város vezetése azonban továbbra is arra kér minden városlakót, ha teheti, ne hagyja el az otthonát. A vírussal szembeni legnagyobb biztonságot továbbra is az jelenti, ha otthon maradunk.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok