Ugrás a tartalomra

Mintegy 200 fiatal érdeklődött a rendőr szakma iránt

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 15. szerda 16:51
Bevetési és kutyás bemutató, fegyverek, önvédelem, terrorelhárítás, bűn- és baleset-megelőzési bemutató – csupán néhány azok közül az izgalmas programok közül, amelyek a leendő rendészetiseket várták a szakgimnázium nyílt napján. Ezek a programok számukra még csak látványos bemutatók, ám a rendőri hivatás mindennapjainak szerves részét képezik. Az iskola pályaválasztási programjára mintegy kétszáz fiatal volt kíváncsi.
Végh Csaba képgalériája!

Ismét megnyitotta kapuit a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium, hogy a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalok bepillantást nyerhessenek a szakma mindennapjaiba. Továbbá testközelből láthattak bevetési és kutyás bemutatót, megtekinthették a lőteret, de megismerkedhettek a fegyverekkel is épp úgy, mint a közlekedési szakterülettel. Ugyanakkor a Terrorelhárítási Központ technikai eszközbemutatóján is részt vehettek, és kipróbálhatták a „Faltörő kos” akadálypályát is, valamint a szakemberek részletes tájékoztatót tartottak a jelentkezés feltételeiről, és az egészségi állapottal kapcsolatos elvárásokról.

A szakképzési törvény januári változásai a rendészeti szakgimnázium képzéseit is érintik. Mint megtudtuk, szeptembertől a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium is technikum lesz. A tervek szerint elindul egy gyakorlatorientáltabb felnőttképzés is az iskolában, amiről az intézmény igazgatója tájékoztatta az érdeklődőket az iskola nyílt napján.

Bagi István, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója a Miskolc Televíziónak beszélt arról először, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság szeretne egy „rapidabb” képzést is, ami sokkal inkább a gyakorlatot helyezi előtérbe, amelyet felnőttképzés keretében tudnak majd ők is és a többi oktatási intézmény is végezni. Itt azokra a legjellemzőbb intézkedéstípusokra készítik fel a jelentkezőket, amivel egy járőr a leggyakrabban találkozik közterületen.

A Rendészeti Szakgimnázium másfél- és kétéves nappali képzéseket kínál. A kétéves képzésre azok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek érettségi vizsgával, és a további felvételi kritériumoknak is megfelelnek. A másféléves képzésre azok jelentkezését várják, akik a rendészet és közszolgálat ágazati képzésben fegyveres szervek és vagyonvédelmi ismeretek tantárgyat tanultak, rendészet ismeretek szakmai érettségi vizsgát tettek és megfelelnek a további felvételi kritériumoknak.

A leendő diákok mintegy 15-17 helyszínen ismerkedhettek meg a rendőr szakmával.

Szeptembertől csaknem 500 elsőéves nappali tagozatos diákot vár a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium, a felnőttképzésben pedig nincs létszámlimit. A 2020 szeptemberében induló képzésre február 19-ig lehet leadni a jelentkezést.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!