Ugrás a tartalomra

Miskolcra jöttek tanulmányútra erdélyi egyetemisták

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 15:14
A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem területfejlesztő, turizmus és geográfus szakos hallgatói szakmai tanulmányút keretében nyernek betekintést a szomszédos régiók, városok fejlesztéseibe. Miskolcon a beruházásokról és a jövő terveiről hallgattak meg előadást többek között a smart projektjeiről.
Fotó: Parai Roland

Az első- és másodéves hallgatók tudásának elmélyítését nagyban elősegíti, ha konkrét beruházási példákon keresztül szereznek tapasztalatot az elméletben is megszerzett információ alátámasztására, ezáltal a gyakorlati ismeretek könnyebb elsajátítására. Török Ibolya, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Földrajzi Intézetének egyetemi docense, elmondta, négy éve járt már itt egy másik csoporttal. – Még mindig gyönyörű Miskolc főutcája, de ez nem is csoda, hiszen úgy láttam, számos változáson, fejlődésen ment keresztül az utóbbi négy évben, például kicserélték a villamosokat.

Annak idején meglátogatták a Miskolci Nemzeti Színházat, a Színháztörténeti és Színészmúzeumot, a Miskolci Galériát, a pincesort, az Avasi kilátót, a Diósgyőri várat és Lillafüredet. – Idén jó lenne, ha beleférne a programba egy utazás a kisvasúton, valamint a papírgyár megtekintése – mondta Török Ibolya.

A negyvenhárom fős csapat Horánszky Árpád városfejlesztési referens előadását hallgatta meg a polgármesteri hivatalban a múlt, a jelen és a jövő nagy projektjeiről, fejlesztéseiről. Szó esett többek között a CNG-buszokról, a Szinva teraszról, a Függőkertről, a Diósgyőri vár és a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésének üteméről, ami már megvalósult, valamint második üteméről, ami hamarosan valósul meg.

Az egyetemisták Miskolcon kívül Aggteleket és Egert is betervezték az ötnapos tanulmányút programjai közé.

Programok

-
Művészetek Háza
-
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház
-
több helyszínen
-
Miskolci Nemzeti Színház
-