Ugrás a tartalomra

Nemcsak rongált, lopott is a diósgyőri vandál

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 20. csütörtök 10:11
Szerda reggelre a Stadiontól a belváros felé vezető szakaszon több autónak betörték a jobb első, utasoldali ablakát, és a járművek karosszériáját is megrongálták. Mint megtudtuk, nem csupán vandálkodásról van szó, több értékes eszközt is ellopott a tettes a feltört autókból.

Varga Rudolf sajtóreferens a minap.hu-nak elmondta, ismeretlen tettessel szemben indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Négy esetről van szó, az Andrássy és a Fazola utcában törtek fel autókat.

Úgy tudjuk, a rongálás mellett több eszközt is elloptak a kocsikból: GPS-eket, napszemüveget, kést, gyakorlatilag amit az elkövető talált a járműben, azt el is vitte.

Mind a négy esetben jelentette a tulajdonos az esetet a rendőrség ügyeletének, az eljárás a helyszíni szemlével megkezdődött.

Korábban írtuk:

A közösségi médiában több helyről – Andrássy Gyula és Stadion utca környéke – is jelezték, hogy autókat rongáltak meg reggelre.

A tulajdonosoktól megtudtuk, hogy felvették a kapcsolatot a rendőrséggel. Úgy tudják, legalább 5 autó jobb első ablakát zúzták be. „Teljesen random módon választottak ki autókat”, írta az egyik károsult, aki úgy tudja, egy térfigyelő kamera pásztázza a környéket.

– Kérdés persze, hogy az rögzítette-e az eseményeket, illetve a sötétben, hátulról megvilágított autónkat ért rongálás látható-e a felvételen – tette hozzá az elkeseredett autótulajdonos. – Az elkövető személyéről sajnos tippünk nincs, lehetett egyedül vagy társakkal. Mindenesetre szerintünk valami nehéz és hosszú tárgyat kellett cipelnie magával, hogy így össze tudja törni az autókat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!