Ugrás a tartalomra

„Ők nem tudnak a jogaikért harcolni!” Demonstráció az állatok védelmében

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 10. kedd 08:54
Demonstrációt szervezetek Miskolcon is, az állatkínzás ellen. Sokan kutyájukkal együtt csatlakoztak a menethez, amely a Centrumtól egészen az ITC székházig vonult.

- Az állatkínzás ellen harcolunk, az állatok becsületért, az állatok védelméért – mondta az ITC előtt felszólalásában Papp Ildikó Hajnalka szervező. Azért vagyunk itt, hogy az állatok kínzásáért, bántalmazásáért olyan hathatós bírói ítéletek szülessenek, amelyek elrettentik azokat az embereket – vagy embernek nem mondható lényeket - akik ezeket a védtelen állatokat bántalmazzák, megölik, elpusztítják.

Korda Leonóra Kloéval - több mint 5 éve az utcán talált, azóta családtagként nevelt kutyájával - érkezett. - Azért tartom fontosnak, hogy ne csak otthon üljünk a fotelban és nézzük a közösségi oldalakon, hogy mennyi árva kutya van, mennyit bántalmaznak, hanem itt lenne az ideje, hogy pontot tegyünk ennek a végére.

Veress Dorina Teóval, egyéves uszkárjával csatlakozott a menethez. Azt mondja, nem lehet tovább szó nélkül hagyni, hogy néhányan mit tesznek az állatokkal.  

– Mi nem szeretjük bántani az állatokat és elítéljük azokat, akik bántják. Erről Bokros László beszélt a Miskolc Televízió riporterének. Felhővel, vakvezető kutyájával együtt sétált végig  a demonstrálókkal a főutcán. - Ha tudunk tenni ezzel a többi állat védelmében, akkor ezt most megtesszük. Az embernek társa a kutya – mondta.

- Nem mi szerveztük ezt a mai eseményt, de boldogan csatlakoztunk hozzá – mondta Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke felszólalásában. Húsz éve alakult az alapítványunk, de nem mi vagyunk a fontosak, hanem például Csipi, akit itt láthattok mellettem, akit súlyosan bántalmaztak, elvesztette az egyik lábát. A kutyáinkban azt szeretjük, hogy a jelenben élnek, az ő életfelfogásuk segít minket. Az emberben feltétel nélkül tudnak bízni és ezért állandóan bajba kerülhetnek. Az a mi kötelességünk és felelősségünk, hogy mindent megtegyünk értük, mert ők nem tudnak a jogaikért harcolni.

- Nagyon sok múlik az örökbeadáson, hogy soha az életbe többet ilyen helyzetbe ne kerüljenek. Van egy állatvédelmi törvényünk és sokan úgy gondolják, hogy ezen nagyon sokat kell változtatni, pedig higgyétek el, hogy nem! A korábbi, 2004-ben módosított törvény jó, legyünk mindannyian nagyon büszkék rá, hogy mi, miskolci állatvédők akkor is több ezer aláírással támogattuk azt a petíciót, amely után az Országgyűlés úgy döntött, hogy az állatkínzás már nem szabálysértés, hanem három év szabadságvesztéssel sújtható.

A demonstráció végén az elhunyt állatok lelkéért gyújtottak mécsest, akik ok nélkül, kínzások és emberi mulasztások miatt pusztultak el az elmúlt években.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!