Ugrás a tartalomra

Robbanás történt Lyonban

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. május 25. szombat 09:24
Több ember megsebesült feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép felrobbanása következtében péntek délután a franciaországi Lyonban – közölték a hatóságok. Felvételt tettek közzé péntek este a lyoni robbantás gyanúsítottjáról a francia hatóságok.
Forrás: hirado.hu

A képen egy biciklit toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, a száját elfedte. A képet egy biztonsági kamera rögzítette.

A hatóságok lakossági felhívást tettek közzé, hogy szemtanúk jelentkezését várják.

Nicole Belloubet francia igazságügyi miniszter péntek este a BFMTV hírtelevízió műsorában azt mondta, hogy még korai lenne terrorcselekményről beszélni. Az ügyben a párizsi terrorizmusellenes ügyészség indított vizsgálatot.

Forrás: hirado.hu

A helyi idő szerint délután fél hat után nem sokkal történt robbanás következtében egyes hírügynökségek szerint legalább nyolc, más hírügynökségek legalább tizenhárom sebesültről adtak hírt helyi forrásokra hivatkozva. A BFMTV francia televíziós csatorna szerint a sebesültek között van egy gyermek is.

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett szóvivő elmondta, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után. A helyi média szerint a gyanúsított biciklivel menekült el a helyszínről.

A helyi prefektúra szóvivője később arról számolt be, hogy a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour tér közelében. A szóvivő hozzátette: ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Elmondta továbbá, hogy vizsgálják az indítékot.

Foprrás: atv.hu

A rendőrség lezárta a környező utcákat, és arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárosi utcákat a segítségnyújtás és a nyomozás megkönnyítése érdekében. A Reuters hírügynökség szerint a párizsi terrorizmusellenes ügyészség vizsgálatot indított a lyoni robbanás ügyében.

Emmanuel Macron francia elnök támadásnak minősítette a robbanást egy interjúban. Elmondta továbbá, hogy nem tud halálos áldozatokról, de sebesültekről igen. A francia államfő egyúttal együttérzését fejezte ki a robbanásban érintett személyekkel, illetve hozzátartozóikkal.

A lyoni ügyészség feltételezése szerint a robbanást egy ismert franchise péksége mellett elhelyezett csomagba rejtett pokolgép okozta, rendőrségi források szerint csavarokat rejtettek a robbanószerkezetbe.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A jelenlegi feltételezések szerint egy csomagba rejtett pokolgép lépett működésbe a város sétálóutcájában egy pékség előtt. A Francetvinfo értesülései szerint egy személyt keres a rendőrség. Az elkövető szökésben van.

A szemtanúk hatalmas durranásról számoltak be. A rendőrség és a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, a környéket lezárták. A sérültek pontos számáról és állapotáról egyelőre nem adtak ki hivatalos közleményt.

Emmanuel Macron francia elnök, aki más témában tévébeszédet készült mondani, a történtekről értesülve támadásnak nevezte a detonációt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!