Ugrás a tartalomra

Sulikezdő családi és gyereknap az önfeledt szórakozás jegyében

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 15:59
Negyedszer várják a miskolciakat a Győri kapui vigasságokra. A sulikezdő családi és gyermeknapon – ha csak egy napra is, de – szeretnék visszahozni az önfeledt szórakozást. A Győri kapui vigasság ezen túlmenően az összefogást is jól szimbolizálja, hiszen négy választókerület képviselője fogott össze a városrészben élőkért.
Fotók: Juhász Ákos

A programokkal a városrészben élőket szeretnék összehozni és negyedszer is felidézni a felhőtlen nyári szünidőt. Négy választókerület képviselője fogott össze ezért.

Hollósy András önkormányzati képviselő a Miskolc Televízió érdeklődésére úgy fogalmazott, mivel itt a környéken összeérnek a körzethatárok, így mindannyian felismertük annak lehetőségét, hogy mennyire fontos a Győri kapu. – A Győri kapu 1562 óta szerves részét képezi Miskolc és Diósgyőr közötti résznek, egy olyan összekötő terület, ami fontos az itt élőknek – mondta. „Az elmúlt időszakban olyan rendezvényeket hoztunk létre – gondoljunk akár a disznótorra, akár az adventre –, amik a Győri kapui életérzést erősítik.”

Már tavaly is nagy volt a sikere a Győri kapui vigasságnak. Idén a vöröskereszt is várja a véradókat egy hamisítatlan retro véradásra. Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének elnöke elmondta, sörrel, lángossal, virslivel várják majd a véradókat.

Négy évvel ezelőtt Hollósy András Hubay Györggyel együtt találta ki a Győri kapui vigasságot, aki az MVSC társadalmi elnökeként is támogatja a rendezvényt. – A kormány családpolitikájának programsorozatába is illeszkedik ez a rendezvény – nyilatkozta Hubay György országgyűlési képviselő, hozzátéve: „bár mi hamarabb kezdtük”.

A negyedik Győri kapui vigasság elnevezésű sulikezdő családi nap szombaton 11 órakor kezdődik a József utcai Ifjúsági Sportpályán.

További hírek

Olvasnivaló