Ugrás a tartalomra

Térfigyelő kamerák segítségével fogták el a rablót

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 01. péntek 09:17
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája november 30-ig rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint október 23-án Miskolcon, a nyílt utcán téphette ki a sértett nyakából annak aranyláncát.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított felszólította az utcán tartózkodó férfit, hogy azonnal adja át a nyakában lévő aranyláncot, majd ezt követően egy hirtelen mozdulattal ki is tépte azt. A sértett hiába próbálta visszakérni az ékszert, a férfi megütötte, amitől a földre esett, ahol tovább bántalmazta. Miután a férfi elmenekült a helyszínről, a sértett ezt követően vette észre, hogy hiányzik az addig zsebében található mobiltelefonja, személyes iratai és a készpénze.

A gyanúsítottat egy villamosmegállóban, illetve a villamoson felszerelt térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével sikerült beazonosítani és elfogni.

A férfi körülbelül 225 ezer forint kárt okozott cselekményével a sértettnek, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a támadás következtében.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén, rablás elkövetése miatt 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértékére, illetve a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne vagy megszökne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint arra is következtetni lehet, hogy a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetné a büntetőeljárás lefolytatását és esetében a bűnismétlés kockázata sem zárható ki. Mindezekre figyelemmel a járásbíróság a gyanúsítottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló