Ugrás a tartalomra

Újra nyitnak a miskolci hulladékudvarok

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 20:43
A fennálló helyzet mihamarabbi megoldása érdekében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának kérésére, megelőzve ezáltal a közegészségügyi szempontból kialakuló esetleges veszélyhelyzetet, a hulladékudvarok hétfőtől a korábbi nyitvatartási rend szerint újra megnyitnak.
Forrás: pixabay.com

Közterületre senki ne helyezzen ki hulladékot! Nincs lomtalanítás! A város területén az utóbbi időben jelentős mértékben megnövekedett az illegális hulladékelhelyezés, amely a hulladékudvarok bezárásának tényére vezethető vissza. Valamint arra, hogy sokan az otthonlétet arra használják, hogy lomtalanításba kezdjenek.

Tekintettel a hulladékudvarok újra nyitására, kérünk mindenkit, hogy a hulladékgyűjtő edények, ketrecek mellé, illetve közterületre ne helyezzen ki hulladékot. A fokozott fertőzésveszély elkerülése érdekében, kérjük, használják a hulladékudvarokat!

A BMH Nonprofit Kft. alvállalkozójaként a MiReHu Nonprofit Kft. által üzemeltetett alábbi miskolci hulladékudvarokat érinti a változás:

·3527 Miskolc, József Attila utca 65. 4752/3 hrsz.

·3521 Miskolc, Bogáncs utca 0156/22 hrsz.

·3533 Miskolc, Lorántffy Zsuzsanna utca 33783/3 hrsz.

koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt a hulladékudvarok működtetése során az alábbi védelmi szabályokat alkalmazzák:

  • A hulladékudvarokban egyidejűleg kizárólag egy személy tartózkodhat.
  • A beszállított hulladék pakolásáról és annak a hulladékudvarban történő elhelyezéséről minden ingatlanhasználónak magának kell gondoskodnia, ehhez segítséget határozatlan ideig nem tud biztosítani a MiReHu Nonprofit Kft.
  • Valamennyi szükséges adat felvételére szóban történő bediktálás útján kerül sor, a személyes iratok, okmányok átadással történő bemutatásának mellőzésével. Az 1,5 m távolságot az ügyintézés során be kell tartani.
  • A hulladékudvar területén az ott-tartózkodás időtartama alatt csak olyan távolságra és annyi időre hagyhatják el a járművüket, ami a hulladék lepakolásához szükséges!
  • A várakozás ideje alatt tartózkodjanak gépkocsijukban!

A hulladékudvarba történő belépés ideje meghosszabbodik, kérjük szíves türelmüket.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a hulladékudvar személyzete nem tud biztosítani védőeszközt, fertőtlenítőt, ezért ezekről saját védelmük érdekében maguk gondoskodjanak!

Felelősségteljes magatartással, egymásra fokozottan figyelve, a fenti szabályozásokat betartva óvjuk egymást!

További hírek

Olvasnivaló

Programok