Ugrás a tartalomra

Zöldenergiára vált a Miskolci Nemzeti Színház

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 10. kedd 13:28
A Miskolci Nemzeti Színház alapos előkészítő munka után megállapodott a MIHŐ Kft.-vel az épületegyüttes távhőszolgáltatásra csatlakozásáról. Ezzel a Miskolci Nemzeti Színház a 2020-as színházi évad kezdetére teljes egészében a város távhőszolgáltatójától kapja a közel 60%-ban megújuló, geotermikus energia alapú hőenergiát.

A fejlesztés eredményeként az egyedi földgáztüzelés kiváltásával, éves szinten újabb jelentős, több száz tonna mennyiségű károsanyag-kibocsátástól szabadul meg Miskolc, ami hozzájárul a klímavédelemhez és a város levegőminőségének további javulásához. A szén-dioxid (CO2) kibocsátás csak a színház esetében például 243 tonnával csökken évente!

Miskolc belvárosában így a Miskolci Nemzeti Színház lesz a legnagyobb távhőfelhasználó: 6 épületből álló épületegyüttesében összesen 62.000 légköbméter teret kell kifűteni, valamint a színészlakások és az előadóterekhez tartozó helyiségek melegvíz-felhasználása is 5 köbméter/nap körül várható. Ez megfelel egy kisebb városrész távhőigényének.

A Miskolci Nemzeti Színház amellett, hogy a vidék legnagyobb színháza, a leginkább környezetkímélő is: az épületegyüttes villamosenergia-ellátásának csaknem kétharmadát már jelenleg is a város által újrahasznosított Bogáncs utcai hulladéklerakón épített naperőműből kapja, és a 2020-as évadtól a fűtés és melegvíz is nagyrészt zöldenergia alapú lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!