Ugrás a tartalomra

A szentesete menüje valamilyen halétel 

Létrehozva
Vinkó József a Magyar Konyha főszerkesztője szerint a szenteste menüje borleves vagy halászlé, rántott hal vagy valamilyen halétel, lezárásképp pedig mindenképpen diós patkó vagy mákos guba.
Kép
Fotó: nlc.hu

A hal azért játszik központi szerepet a magyarok tradicionális karácsonyi menüjében, mert böjtös étel volt, ide-oda "csúszkálhatott" - mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában.

A főszerkesztő a halfogyasztás, valamint a mák vagy a lencse kapcsán elmagyarázta, ezeknek az ételeknek szimbolikus jelentősége volt: amiből sok van, mint például a hal pikkelyei, az apró mákszemek vagy a sok lencse, az a gazdagságot, jólétet jelképezi. Emellett a hal a kereszténység egyik fontos szimbóluma is.

Ez is érdekelhet

Miskolcra érkezik a Kincsem musical
Kultúra
Augusztusban válogatott szereplőgárdával a Lovagi Tornák Terére jön a Kincsem musical, a Nemzeti Lovas Színház előadásában.
Kaláka
Június végén lesz a 45. Kaláka Fesztivál
KultúraBelföldKultúra
Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja elmondta: ezúttal is az Érsekkert lesz a hagyományosan a folk műfaj színes palettáját felvonultató seregszemle fő helyszíne június 26-29. között.
Filmvetítés a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából
KultúraMiskolc
Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékeznek Miskolcon is.
A vakációra hangolnak a könyvtár június eleji programjai
KultúraMiskolc
A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár még a nyár beköszönte előtt kitesz magáért.