Idén ismét megrendezte a nagy sikerű gasztronómiai fesztivált a zsinagóga udvarán a Miskolci Zsidó Hitközség. Klezmer zeneszó mellett a jelenlévők megkóstolhatták a tradicionális zsidó sóletet és flódnit.
A fesztivál a nevét a leghíresebb zsidó ételről, a sóletről kapta, amit általában szombaton, az ünnepi étkezéskor szoktak fogyasztani. Minden háznál másféleképpen készítik, de a kóser étkezésnek megfelelő legjellemzőbb alapanyagai: a bab, a füstölt libahús, a hagyma és a tojás. Jellemzően már péntek este odateszik főni. Ugyanis szombaton, a nyugalom napján a zsidó hagyomány szerint nem szabad munkát végezni és a főzés annak számít.
A program délelőtt 10 órakor Markovics Zsolt, a Miskolci Zsidó Hitközség főrabbijának, valamint Deutsch Miklós, a Miskolci Zsidó Hitközség elnökének köszöntőjével kezdődött. 11 órától a Diri-Dongó együttes interaktív zenés gyermekműsora következett, majd további koncertek tették kellemessé a vasárnapot.