A Miskolci Piknikek hagyományainak megfelelve idén sem maradtak el a látványfőzések a nagyrendezvényen. Szombaton délután például a Végállomás Bistro & Wine séfje, Darab Ádám nyújtott ízelítőt az étterem különleges gasztronómiai kínálatából a Villanyrendőr Nagyszínpadon.
Darab Ádám a minap.hu-nak elmondta, a látványfőzésre egy burgonyanudlival készült, sós és édes változattal is. „Egy szezámmagos vadkovászos bundában fog elkészülni a nudli édes változata egy kis sült szilvával illetve pezsgő sabayonnal. Nagyon érdekes ízvilág lesz kóstolható. A sós változat pedig pirított malacfüllel készül egy sült tejfölkrémmel, illetve teszünk hozzá egy kis vargányát is” – árulta el.
A séf elmondta, fontos célja volt, hogy megmutassa a közönségnek, hogy egy alapanyagból – jelen esetben a nudli – mennyi irányba lehet elmozdulni, és fontos cél volt, hogy a Végállomásban erőteljesen jelenlévő ehető erdő alapanyagaiból is bemutatót adjon az érdeklődőknek.