Itt a nyár vége, lassan lezárul az uborkaszezon. Ebből az alkalomból a kovászus uborkát állítottuk a kamera fokuszába. Három féle módon készítettük el a hungarikumnak számító savanyúságot: a hagyományos, kenyeres erjesztéssel, krumplis kovásszal, valamint fermentálva. A hozzávalókat a Búza téri piacon szereztük be, hivatalos kovászlaborunk pedig a szerkesztőségi konyha lett - ez is mutatja, hogy egy szinte bárhol elkészíthető dologról beszélünk. A kostolást kollégáink végezték akik elmondták a véleményüket a különböző módon eltett koviubikról. Azt pedig, hogy melyik módszer hozta a nyerő ízeket, a videóból megtudhatják.
Ön hogyan készíti? Szerintünk így a legfinomabb!
Létrehozva
A kovászos uborka készítésének több módja is van. Rövid videónkban ezeket próbáltuk ki. Íme az eredmény!
Ez is érdekelhet
Az ördög földi helytartói? Szerencsétlenséget hoznak ránk? A feketéket ünnepeljük
Amennyire cukik, legalább annyian félnek is tőlük.
A bükki Tar-kő mindenkit levett a lábáról
Az ország minden részéből érkeztek túrázók Miskolcra, a Bükkbe a szombati Kéktúra napján.
Szarvasbőgéssel tarkított erdei kalandok
Különleges élményt kínált az érdeklődőknek az Északerdő Zrt.: a Pálházi és a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton szarvasbőgés-hallgató vonatozásokat szerveztek.
Mészöly Annával forgatott klipet a Here We Are
Menedék – ezt a címet kapta a banda legújabb dala. Friss, ropogós, mutatjuk!