Ugrás a tartalomra

Kerékpárút és komfort a lakóknak

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2023. augusztus 18. péntek 12:45
A jövőben a kibővített szakasz kerékpáros közlekedésre is alkalmas lesz.
Fotók: Juhász Ákos

Folyik a munka a 4. számú választókerületben, elkezdődött az úthálózat fejlesztése. A beruházás egyik legkritikusabb pontja a Haladás utca és a Miskolctapolcai út kereszteződése.

- Nagyjából 17 hónapot vártunk a vízjogi engedélyekre, hogy a kerékpárutat a Hejő-patak itt található hídján át lehessen vezetni – fogalmazott a fejlesztést bemutató pénteki sajtótájékoztatón Borkuti László, a körzet önkormányzati képviselője.

- A Haladás utca lakóinak kérését szem előtt tartva úgy terveztük a beruházást, hogy részben szolgálja a kerékpárosok javát, részben pedig javítsa az itt élők komfortérzetét, hiszen aszfalt borítás váltja fel a zúzottköves részt az utcában. A megnövekedett forgalom miatt előreláthatóan sok autós fogja „surranó pályaként” használni a most épülő útszakaszt, ezért az előkészítő munka során figyeltünk arra, hogy sebesség- és súlykorlátozás óvja ezeket a szakaszokat, ahol szükséges, oda fekvőrendőrt is helyezünk majd – részletezte Borkuti László.

A déli városrész 2017-ben elindított kerékpárút-fejlesztései 4 szakaszt foglalnak magukba. Ezekről Miklós Viktor, a miskolci polgármesteri hivatal Pályázati Főosztályának vezetője beszélt.

- Egy 3,1 km-es úthálózat-fejlesztés valósul meg a városrészben, amiből 1630 méter kerékpárút lesz. A Haladás utcán – egyéb hasonló helyzetű utcák mellett –, mivel személygépjármű-forgalom is van, nem lehetett csak kerékpárosokra korlátozni az igénybevételt. Ezért az ilyen részeken megerősített pályaszerkezet épül, így az egész szakasz bicikliközlekedésre alkalmassá válik majd – mondta a főosztályvezető.

A 4 szakasz összköltsége 1 milliárd forint, amit uniós támogatásból biztosítanak. A tervek szerint az átadás december 15-én lesz.
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!