Ugrás a tartalomra

A retro majális üzenete: „a városnak összefogásra van szüksége”

Detzky Anna / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. május 01. szerda 22:13
A miskolci május 1-jének elengedhetetlen programeleme a csanyiki majális.
Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar a nosztalgiamajálison / Fotók: Juhász Ákos

Máig sem veszített népszerűségéből Miskolcon a majálisozás, aminek igazán a Majális Park lehet autentikus helyszíne a lakosok szerint. Május 1-jén rengetegen választották ezt a hangulatos, családbarát programot kikapcsolódásképpen. 

Újra eredeti helyszínén

- Jól érezzük magunkat, szép a majális! Az unokámat hoztam ki, akivel remekül szórakozunk és élvezzük a szabad levegőt. Utána hazamegyünk ebédelni, mert a családjával Budapestről jöttek és este már visszautaznak – árulta el Sziszó Zoltán a Miskolc Televíziónak. - Annakidején, mivel én már 62 éves vagyok, a régi majálisokra jártam. Az nagyobb volumenű volt, mert cégek települtek ki például a kohászat részéről, vagy a diósgyőri csavargyár. Egyébként most is elég hangulatos ez a rendezvény! Örülök, hogy a belvárosból visszakerült a Csanyikba, mert a Majális Parkot erre találták ki és ez a környezet illik igazán a majálishoz – fejtette ki a nagypapa. 

Juhász Ákos képgalériája

- Minden évben részt veszünk a miskolci majálison. Örültünk, hogy visszatették ide a Majális Parkba és kihasználtuk az ingyenes járatot. Mivel úgyis munkaszüneti nap van, a kislányommal kijöttünk és elfoglalta az ugrálóvárat, mert azt szereti a legjobban – osztotta meg Bocz-Munkácsi Klaudia a televíziós stábunkkal. 

Tisztelgés a munka előtt

A sokadalomból kollégáink a színpadi programok felé vették az irányt, ahol 13 órakor Veres Pál polgármester beszédét hallgathatták meg, aki az összefogás, a békesség és a megújulás fontosságát emelte ki. 

„A mai napon úgy tűnik, hogy az időjárás is kedvez nekünk és az égiek is segítik azt, hogy mi most itt együtt legyünk. Május 1-hez egyébként is az évtizedek, évszázadok során kapcsolódtak politikai színezetek. Nincs ez másképpen most sem, hiszen egy kampány elején vagyunk” – mondta köszöntőjében Veres Pál, Miskolc polgármestere. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte a jelenlévőket az alpolgármesterek jelenlétében

„Vannak üzenetek, de én hinni szeretnék valamennyi politikai erőnek, akik most mind azt hirdetik, hogy ennek a városnak összefogásra van szüksége. Ezen a napon tisztelegjünk a munkások és maga a munka előtt! Együtt idősek és fiatalok, bal és jobb oldaliak, munkások és értelmiségiek, férfiak és nők. Oly ritkán van lehetőség arra manapság, hogy félretéve a megosztottságot és különbözőségeinket, felszabadultan beszélgethessünk és időt töltsünk egymással” – hangsúlyozta. 

A miskolciak ünnepe

Felhívta rá a figyelmet, hogy május 1-hez egy katolikus hagyomány is kapcsolódik, miszerint május megszentelt hónap. A megújulás hónapja, ami kiváló lehetőség mindenki számára arra, hogy feltöltődjön és indulni tudjon a következő feladatok felé. Ez az ünnep egyszerre Krisztus nevelőapja, azaz Szent József az ács és ezen keresztül a munka, illetve a munkásság ünnepe – mutatott rá. 

Jól szórakoztak a miskolciak

„A májusi napsütés és szellő itt a Csanyikban tisztítson és újítson meg bennünket mindattól, amik szétválasztanak, megosztanak bennünket és sokszor mesterségesen és indokolatlanul árkokat teremtenek köztünk! Bár szemlélhetjük másképpen a világot, de mi mind ugyanolyanok vagyunk: emberek, magyarok, miskolciak. Legyen ez a majális a mi ünnepünk, akik tudják és akarják is békességben eltölteni ezt a mai napot ebben a páratlan természeti környezetben, reménnyel tekintve egymásra és májusra a megújulás hónapjára” – kívánta a polgármester a jelenlévőknek. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!