Ugrás a tartalomra

Veszélyes tipegőket foglaltak le

NAV
Utoljára módosítva
2024. május 01. szerda 18:47
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy rutinellenőrzés során.
Ismert márkára hajazó, hamisított tipegő / Fotók: NAV

A pénzügyőrök egy olyan, román teherautót ellenőriztek Hajdú-Bihar megyében, amely az okmányok szerint különféle ruhaneműket hozott Szlovákiából.  A plafonig pakolt, gondosan leragasztott „Orange” feliratú, egyforma méretű kartondobozokban gyermekszandálok voltak. Az aprócska lábakra illő „tipegőket” Spieder-Man emblémával és felirattal látták el, azonban a járőrökben felmerült a gyanú, hogy a cipőkön található figurák és a hozzájuk társított feliratok szerzői jogokat sértenek, amit a jogtulajdonos képviselője is alátámasztott. Megállapították, hogy a termékek mindegyike utánzat, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba - tájékoztatta szerkesztőségünket közleményben Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. 

Pókembert is rossz hírbe hozza

A pénzügyőrök összesen 2300 pár, több mint 17 millió forint értékű gyermekcipőt foglaltak le. Szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt kezdeményeztek büntetőeljárást - tudatta. 

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek, vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amely akár az egészségre is ártalmas lehet - hívta fel a figyelmet az adóhivatal. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!