2017. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Miskolc
9°C / 23°C

Olvasnivaló - ezek a legérdekesebb hírek

Ritka természeti jelenség következett be augusztus 21-én: az USA kontinentális területén egy nagyjából 100 km széles sávban teljes napfogyatkozás volt látható. A Hold korongja eltakarta az egyébként vakítóan fényes Napot, így a hirtelen jött sötétségben átmenetileg láthatóvá vált csillagunk atmoszférájának külső része, a napkorona. Nézd meg az erről készült, különleges videót!
Kriminális
Lopott furgonnal hajtottak bele két buszmegállóba is délelőtt a franciaországi Marseille-ben. Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült. A sofőrt őrizetbe vették, ő ismert volt a rendőrség előtt. A hatóságok vizsgálják, hogy terrortámadás történt-e.
Szabadidő
A sajttortáról él egy kép az emberek fejében, ami többnyire nem sós, hanem édes, na meg tutira nem chipses. A gasztro blogger, Fördős Zé és csapata azonban szeret kísérletezni, így megalkották a chipses sajttortát. Szilágyi Nóra receptje, érdemes kipróbálni!
Baleset
A rendőrség tájékoztatása szerint halálos közlekedési baleset történt hétfőn délelőtt a 21-es számú főúton, Salgótarján belterületén. Az elsődleges adatok szerint, idáig tisztázatlan körülmények között, egy személygépkocsi és egy autóbusz ütközött össze.
Belföld
Biztonsági szempontból nem történt rendkívüli esemény az augusztus 20-ai központi rendezvényeken - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kiemelte: teljesíteni tudták a kitűzött célt: látványos, biztonságos és értékőrző lett az államalapítás ünnepe.
Kriminális
Az orosz rendőrség elfogta Andrej Dracsov erőemelő világ- és Európa-bajnok feltételezett gyilkosát.
Bulvár
A Converse aztán érti a módját, hogyan kell az ezredforduló óta született fiataloknak eladni: legutóbbi kampányuk során 32 saját márkával ellátott GIF-et dobtak be azért, hogy a rajongók tovább tudják osztani azokat a közösségi médiában.
Környezet
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tette közzé azokat a felvételeket, amelyeken jól látható, hogy a hatalmas, kanadai erdőtüzek füstje a nyugatias áramlással Európa, ezen belül Magyarország fölé is eljutott. A sávos felhőréteg alkalmanként szabad szemmel is látható az égen.
Szabadidő
Minden Trónok harca-rajongó szívesen felkerekedne és meglátogatná a sorozat összes forgatási helyszínét – ezt persze több okból is csak kevesen tudják megtenni. Azonban két finn blogger hátrahagyott mindent és megtette ezt.
Egészségügy
A tojás és tojás termékek célellenőrzése során, egy magyar származású friss tojás tételben is fipronil-szennyezést mutatott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma. Az érintett tétel tojáson feltüntetett azonosítója: „3HU1503T03/4”.
Politika
Az orosz légierő az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett.
Belföld
Volt telitalálat a hatos lottón, több mint egymilliárd a főnyeremény. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Videótár

Miskolc Ma 2017.08.21.
20:55
Szerkezetkész a stadion
03:38
Arculati kézikönyv készül Miskolcon
01:02
A sörgyári capriccio sztárjai érkeznek Miskolcra
02:45
Lakossági fórum az útfelújításról
01:15
Szépkor otthon felújítás
02:58
Meglepetéssel készül az állatkert
02:16
Augusztus 20-i tűzijáték Miskolcon
06:16
ProgramPont 2017.08.21.
03:17

Most

Jelenleg nincs adás!