2017. április 24. György
Miskolc
-°C / -°C

Olvasnivaló - ezek a legérdekesebb hírek

Brutális méretű napkitörést észlelt az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA), a napszél hétfőre virradóra éri el a Földet. A szervezet egy felvételt is közzétett, s figyelmeztették az embereket, milyen következményei lehetnek az eseménynek. A mágneses vihar kihathat az áramhálózatokra, a navigáló rendszerekre, s közvetlen hatása lehet a kommunikációra valamint a rádióvételre is.
Kriminális
Videofelvételeket tettek közzé arról a hágai tűzharcról, melyen a holland rendőrök rálőttek egy fenyegetően viselkedő, késsel hadonászó férfira, aki - miután összeesett - Allahu akbar-t kiáltott.
Belföld
Meghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 esztendős - közölte a család vasárnap.
Világ
A terhességmegszakítás betiltásáért tüntettek szombat délután Prágában.
Egyéni sport
Belföld
Mányoki Attila, a nemzetközi hírű magyar hosszútávúszó sikerrel küzdötte le az újabb óceáni akadályt: ezúttal az új-zélandi Cook-szorost úszta át.
Csapatsport
Világ
A házigazda ukránok felett aratott 5-3-as győzelemmel kezdte szereplését a magyar jégkorong-válogatott a kijevi divízió I/A-s világbajnokságon szombaton.
Bulvár
Több mint 180 ezer fontot (68 millió forintot) fizetett ki egy brit gyűjtő egy, a Titanic katasztrófáját túlélő stewardess szőrmebundájáért egy szombati nagy-britanniai árverésen.
Környezet
Hatalmas lánggal ég az erdő és a száraz aljnövényzet Florida középső és délnyugati részén. A több hete tartó szeles és forró időjárás miatt újabb és újabb tűzfészkek alakulnak ki, a lángok egyre több települést veszélyeztetnek Rick Scott kormányzó szükségállapotot hirdetett a térségben.
Világ
A romániai és európai alpinizmus két fiatal kiválósága, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 12 éves Gulácsi Erik életét vesztette szombaton a Retyezát-hegységben, amikor lavina sodorta el őket - közölte Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője.
Világ
Macedóniában demonstrációkat tartottak Soros György magyar származású amerikai milliárdos ellen - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.
Környezet
A hűvös idő ellenére nagyon sokan mentek el szombaton a Hortobágyra, hogy a kilenclyukú híd lábánál szemtanúi lehessenek a puszta tavasznyitó rendezvényének, a Szent György-napi kihajtási ünnepnek.
Világ
A magyar miniszterelnök ugyan kipuhatolja a határokat, de „eddig végül mindig hű maradt a szerződésekhez” - mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakciójának vezetője egy szombati német lapinterjúban.

Videótár

Csúcsra jár Miskolc gazdasága
01:27
Rendőrnap
01:32
ProgramPont 2017.04.21.
03:19
Havazás után a Bükkben
03:14
A DVTK Jegesmedvék támogatói találkozója
02:35
Hamarosan elkezdődik a kútfúrás Miskolctapolcán
02:33
Adó 1 százalék felajánlás
02:05
Kodály lesz a középpontban a Bartók Pluszon
02:19
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!