Mint ismert, Galamb Alex roma családból származik, Hernádnémetiről. Gyermekkorában súlyos anyagi nehézségekkel küzdött, úgy éltek, hogy gyakran hiányzott az ennivaló az asztalról. Már a miskolci gyermekvárosban élve tanulta meg az olyan alapvető dolgokat, amiket más gyerekek talán természetesnek vesznek.
Idővel aztán kitanulta a pék-cukrász mesterséget, végzettséget is szerzett, szakoktatói képzettsége is van. Létrehozta a „Sütni jó!” alapítványt, ami hátrányos helyzetű, főleg roma gyerekekkel dolgozik. Sütéssel, pékségműhellyel, szakmai tapasztalattal, közösségépítéssel segíti őket.
A célja, hogy a gyerekek ne csak tanulják a szakmát, hanem jövőképet kapjanak, hogy ki tudjanak törni a mélyszegénységből.
Tevékenységéért több díjat is kapott az elmúlt években, példakép lett közösségi munkájával.
Most nagy bejelentést tett Alex: elindult egy mesterpék-képzésen Budapesten.
Annyit álmodtam már erről! Elmondhatom, hogy én vagyok a világ legboldogabb embere
– áradozott posztjában.
Azt is megosztotta, hogy a legutóbbi órán a Mille-feuille, Tart és Quiche készítés csodáit tanulhatta meg.
– Hatalmas köszönet Hidasi Lajos és Komjáti István cukrászmester kollégáknak a tartalmas, vidám és inspiráló foglalkozásért. Minden nap egy újabb lépés az álmom felé – írta.