Ugrás a tartalomra

120 millió forintból újult meg a GYEK intenzív osztálya

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 12. kedd 14:05
120 millió forintból korszerűsítették a központi kórház gyermek intenzív osztályát. Az alapterületet is megnövelték, és lecserélték az elavult műszerparkot.
Fotók: Juhász Ákos

Kilenc hónapnyi munka előzte meg az osztály átalakulását, de a betegek most már egy teljesen új környezetben gyógyulhatnak. Új ágyakat, bútorokat, és eszközöket is vásároltak.   

Bánné Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke kifejtette: Borsod megye valamennyi beteg gyermekét tulajdonképpen a megyei kórház kezeli.  – Ezért is nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között gyógyuljanak ezek a gyerekek, amely az egészségüket, illetve a regenerálódásukat elősegíti – mondta.

Az osztály fontos szerepet tölt be a kórház életében. Itt gyógyulnak többek között azok az  égési sérült és daganatos gyerekek is, akik intenzív ellátásra szorulnak.   

Révész János főigazgató úgy nyilatkozott: az osztály teljes egészében megújult, épületgépészeti szempontból. – Teljesen új a burkolat, illetve az alapterület is körülbelül 30 százalékkal nőtt meg, valamint ezzel párhuzamosan a gép-műszerparkot is felfrissítették, és az elavultakat lecserélték – tudatta a Miskolc Televízióval.

A teljes felújítást saját forrásból finanszírozta a kórház. Körülbelül 120 millió forintot költöttek a gyermek intenzív osztályra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!