Ugrás a tartalomra

A 20. CineFest alkotásaiból tekinthetnek meg válogatást, akik lemaradtak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 03. csütörtök 11:48
Egy hónapig élvezhetjük még a jubileumi CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hangulatát.
Részlet A szer című filmből / Fotó: ADS Service Kft.

Idén szeptemberben rendezték meg a 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, melynek díjnyertes nagyjátékfilmjeiből készült válogatást a Miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermeiben tekinthetik meg az érdeklődők - juttatta el portálunknak közleményében Bíró Tibor, a Cine-Mis Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Októberben az idei CineFesten nagy sikerrel vetített három magyar filmalkotás is helyett kapott a válogatásban: a "Lepattanó" című magyar filmvígjáték, a Január 2. című magyar filmakoltás, melynek nemzetközi premierje a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt, valamint Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiájának záró darabja, az "Egy százalék indián." Az e havi filmválogatás keretében vetítjük továbbá Yorgos Lanthimos rendező legújabb alkotását, "A kegyelem fajtái-t," mellyel a három különböző szerepet alakító Jesse Plemons a legjobb színész díját nyerte el Cannes-ban, "A szer" című filmet, Demi Moore főszereplésével, mellyel a rendező-író Coralie Fargeat idén Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját nyerte el, a "Haldoklás, de komédia" című alkotást, amelyet a nemzetközi kritika máris mesterműként emleget és a Berlinalén elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Ezüst Medve díjat, valamint "A második felvonás" című francia vígjátékot, mely a 77. cannes-i filmfesztivál nyitófilmjeként debütált - emelte ki a közlemény. 

Részlet a Lepattanó című filmből / Fotó: Juno11 Pictures Kft.

A következő filmeket vetítik a 20. CineFestről:

Művészetek Háza - Béke Art Moziterem
Október 3-9. 19:00
A kegyelem fajtái (Kinds of Kindness)
magyarul beszélő ír-angol film, 164 perc, 2024 (18 éven aluliak számára nem ajánlott)
Rendező: Yorgos Lanthimos
Szereplők: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe
A kegyelem fajtái egy három részből álló mese egy az önálló döntésektől megfosztott férfiről, aki próbálja megszerezni az irányítást tulajdon élete felett; egy rendőrről, aki gyanút fog, hogy hazatérő felesége nem ugyanaz a személy, aki korábban eltűnt a tengeren; és egy nőről, aki elhivatottan kutat egy bizonyos különleges képességgel rendelkező illető után, akiből nagyszerű spirituális vezető válhat.

Művészetek Háza - Béke Art Moziterem
Október 10-16. 16:30
Január 2.
magyar játékfilm, 85 perc, 2024 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)
Rendező: Szilagyi Zsófia
Szereplők: Jóvári Csenge, Konrád Zsuzsanna
Klára külön költözik a férjétől. Barátja, Ági segít neki. Összesen hét kört tesznek meg kocsival. Bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, mégis minden kör más.
Művészetek Háza - Béke Art Moziterem
2024. október 10-13., 15-16. 19:00

A szer (The Substance)
magyarul beszélő angol-amerikai-francia horror, 140 perc, 2024 (18 éven aluliak számára
nem ajánlott)
Rendező: Coralie Fargeat
Szereplők: Demi Moore, Dennis Quaid, Margaret Qualley
Az öregedő tévés fitneszsztár, Elizabeth Sparkle (az ellenállhatatlanul önironikus Demi Moore) karrierje a testével együtt halványul, és a kétségbeejtő helyzetek kétségbeesett lépéseket követelnek. Így kerül a képbe fiatalabb, lényegesen frissebb, de szintén kellően ragadozó énje (Margaret Qualley). Kezdődjön a show! Szatirikus vígjáték? Véres testhorror? Mindezek és még annál is több! Látni fogod a láthatatlant, és ne felejtsük el: a hasonmás nem más, mint mi magunk!

Művészetek Háza - Béke Art Moziterem
Október 17-23. 18:30
Haldoklás, de komédia (Sterben)
feliratos német film, 183 perc, 2024 (18 éven aluliak számára nem ajánlott)
Rendező: Matthias Glasner
Szereplők: Lars Eidinger, Corinna Harfouch, Lilith Stangenberg
A film a berlini karmester, Tom Lunies szétesett családjának történetét meséli el, amelynek tagjai már régen elhidegültek egymástól. Tom zeneszerző barátjával, a depressziótól gyötört Bernarddal dolgozik a Sterben, azaz a Haldoklás című mű előadásán. Tom családja tragédiák árnyékában, az elmúlás gondolatával szembesülve, hosszú idő után végre újra találkozik.

Művészetek Háza - Béke Art Moziterem
Október 31-november 6. 17:00
A második felvonás (Le deuxième acte)
feliratos francia vígjáték, 76 perc, 2024 (16 éven aluliak számára nem ajánlott)
Rendező: Quentin Dupieux
Szereplők: Léa Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel
Florence szeretné bemutatni élete nagy szerelmét, Davidet az apjának, Guillaume-nak. David azonban nem igazán vonzódik Florence-hez és azt tervezi, hogy átpasszolja a barátjának, Willynek. Ők négyen egy étteremben találkoznak a semmi közepén. 

Művészetek Háza - Uránia Art Moziterem
Október 10-13., 15-16. 17:30
Egy százalék indián
magyar film, 82 perc, 2024 (16 éven aluliak számára nem ajánlott)
Rendező: Hajdu Szabolcs
Szereplők: Gelányi Imre, Hajdu Szabolcs, Pető Kata
Egy haláleset újra összehoz három régi barátot. Útjaik az évek alatt társadalmilag szétváltak: egyiküket tanári állás várja Mexikóban, másikuk az alsó-középosztálybeliek életét éli, a harmadik pedig anyagilag teljesen lecsúszott. A társaságukhoz később csapódó barátnők egy ideig tűrik a beszólásaikat és bölcselkedéseiket, de egy idő után mindenkinek elege lesz a másikból.

Művészetek Háza - Uránia Art Moziterem
Október 17., 19-23. 17:30
Lepattanó
magyar vígjáték, 105 perc, 2024 (16 éven aluliak számára nem ajánlott)
Rendező: Vékes Csaba
Szereplők: Scherer Péter, Dercsi Dezső, Waskovics Andrea
Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra.

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!