Ugrás a tartalomra

318 utcában, 22 000 négyzetméternyi felületen, 1800 köbméter aszfalttal kátyúznak

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 11. hétfő 17:14
A mintegy 150 millió forint értékű munkát a közelmúltban kezdte el a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. alvállalkozó bevonásával. Ezen a héten Martinkertvárosban, a belvárosban, a Bogáncs utca környékén és Perecesen dolgoznak.

Badány Lajos alpolgármester elmondta, a cég szakemberei előzetesen átvizsgálták az úthálózatot, hogy megállapítsák, mely pontokon szükséges a beavatkozás. Ebbe bevonták a területi önkormányzati képviselőket is.

Badány Lajos alpolgármester; Fotók: Beregi László

Az alpolgármester ennek kapcsán arra tért át, hogy körzetében az Y-híd építése miatt jelentős terhelés éri a Csokonai, a Fonoda és a Szinva utcákat, ez meglátszik az állapotukon is. „Utóbbi két utcán várhatóan a hét közepén elkezdődnek a munkálatok” – mondta, majd hozzátette, hogy ezt követően a Baross, a Zsigmondi és a Várközi Lajos utcák irányába haladnak tovább.

Az említett előzetes felmérések alapján Martinkertvárosban a buszok útvonala mentén kátyúznak, azonban a terület önkormányzati képviselője, Cseléné Figula Edina kérésére további három utcára tér ki az útjavítás.

Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő

A képviselőnő elmondása szerint egy héten mintegy 500-600 kátyút szüntetnek meg a szakemberek. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkák környékén félpályás lezárás várható, ezért a forgalmasabb útszakaszon torlódásra kell számítania az arra közlekedőknek.

A nagy volumenű kátyúzás két ütemben zajlik Miskolcon: nyár elejéig tart az első, míg várhatóan szeptemberben kezdődik a második etap.

További hírek

Olvasnivaló