– Szeretnénk, hogy a kormányzat és a magyar KKV-k közösen bemutassák, mennyire fontos ennek a szektornak a támogatása, hogy milyen sokat számít ez a magyar gazdaságnak – fogalmazta meg az államtitkár a program célját. Perényi Zsigmond elmondta, a Modern Gyárak Éjszakája azért is fontos, mert azzal, hogy megnyitják a kapukat, akár már fiatal korban is láthatják a pályaválasztás előtt állók, hogyan lehet ötvözni a hagyományokat a modern technológiával.
Szikszón található hazánk egyik legmodernebb italtöltő- és alumínium italdoboz gyára, melyek idén is több turnusban fogadtak látogatókat a Modern Gyárak Éjszakáján. A programban meghirdetett helyek hamar beteltek, végül 180 szerencsés nézhette meg, hol és hogyan készülnek a HELL energiaitalok és XIXO üdítőitalok. Az érdeklődők működés közben láthatták a higiéniai és töltéstechnológiai szempontból a világ egyik legmodernebb gyártósorát, ami nemzetközi szinten is az egyik leggyorsabb. Saját szemükkel győződhettek meg róla, hogy ezek az italok az alapanyagokat és a gyártástechnológiát tekintve is magas minőségűek – tudtuk meg Tóth Liliána PR menedzsertől.
A 20 éves jubileumát ünneplő Hagyó Kft. is csatlakozott a kezdeményezéshez. – Cégünk elkötelezett híve a hagyományoknak és az innovációnak – nyilatkozta Kovács András, a Hagyó Kft. ügyvezetője. Több mint 60 látogató nézhetett szét a Hagyó Kft. két legújabb szabadalmát, amit három hónappal ezelőtt adtak át: egy aromaprofilra kiélezett számítógép-vezérlésű univerzális lepárlóberendezés, amely képes bármely nemzet párlatát biztonságosan előállítani, valamint egy enzimatikus elcukrosító reaktor, ami gabonalapú párlatok alapanyagát képes előállítani ugyanilyen formában.