Ugrás a tartalomra

78 ezren szavaztak az előválasztás második fordulójának első napján

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. október 11. hétfő 12:14
Az első forduló első napját is meghaladta az előválasztás iránti érdeklődés vasárnap.
Fotó: Juhász Ákos

Annak ellenére, hogy kevesebb helyen lehet a második fordulóban szavazni, az első napon is rekordközeli számban keresték fel az előválasztási szavazópontokat az ellenzéki választópolgárok - közölte az Országos Előválasztási Bizottság.

Vasárnap, a második forduló első napján összesen 78.612 ember szavazott: sátorban megjelent: 63.223-an, interneten keresztül pedig 15.389-an. Az első fordulóban első napján 66 955 ember szavazott.

Az Előválasztási Bizottság hangsúlyozta, mivel az október 16-ig tartó második fordulóban arról lehet dönteni, hogy ki legyen az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az OEVB eltörölte a választókerületi illetékességet, vagyis az ország bármely szavazópontján lehet érvényesen szavazni.
 


- A hideg idő és a rövidebb szavazási időszak miatt kevesebb szavazópont fog üzemelni a második fordulóban, azonban az online választási rendszer megnövelt kapacitásokkal várja mindazokat, akik személyesen nem tudnak a választójogukkal élni - írják.

Az előválasztás második fordulója egyébként az eredetileg tervezettnél később kezdődött el és hét napon át tart: ahogyan arról korábban beszámoltunk, vasárnap reggel óta lehet voksolni egészen szombat személyesen az országban bárhol, vagy az erre kifejlesztett internetes felületen. Ismert az is, az első forduló után hárman - Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter maradt versenyben. Karácsony és Márki-Zay egy hetes chicken game-je után végül előbbi visszalépett utóbbi javára, így a második fordulóban a választópolgárok arról dönthetnek, hogy , Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz az ellenzék vezetője 2022-ben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!