Ugrás a tartalomra

8 óra a számítógép előtt? Ezekre figyelj a megfelelő szék kiválasztásakor

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 12. csütörtök 11:50
Napi 6-8 órát a számítógép előtt ülni legalább olyan fárasztó lehet, mintha egész nap folyamatosan mozognánk. Ugyanis a nyaki gerincünket így is szüntelenül terheljük, és a testtartásunk szempontjából fontos izmaink is rengeteget dolgozhatnak. Éppen ezért tanácsos egy igazán kényelmes széket beszerezni, hogy még a maratoni munkaórák se jelentsenek különösebb gondot. Mire figyelj a választás során? Mutatjuk! (Támogatott tartalom.)

Miért fontos, hogy a széked kényelmes legyen?

Egy gondosan kiválasztott, minőségi szék az alábbi előnyöket biztosítja:

Elősegíti a helyes testtartást

Sajnos munka közben nem mindig olyan egyszerű odafigyelni a megfelelő testtartásra, egy ergonomikus szék azonban rengeteget segíthet ebben. Csupán az ülésmagasságot és a háttámla dőlésszögét kell beállítani, és akár hosszú órákon keresztül egyenes háttal ülhetsz. Akár irodai vagy gamer székek között nézelődsz, a tökéletes komfortérzet érdekében mindenképpen egy állítható és könnyedén testreszabható darabot válassz.

Megelőzi az ízületi fájdalmakat

Számos mozgásszervi probléma a helytelen testtartásból és a mozgásszegény életmódból fakad. Pontosan emiatt ajánlott egy valóban kényelmes széket vásárolni, hogy megálljt parancsolhass a derékfájdalomnak és a nyaki gerinccel kapcsolatos problémáknak is. Ülés közben igyekezz végig egyenesen tartani a hátadat, óránként pedig tarts 5-10 percnyi szünetet, hogy egy kicsit átmozgasd a végtagjaid. Ezzel nagy szolgálatot tehetsz az egészségednek, és sokkal energikusabb maradhatsz napközben.

Növeli a teljesítményed

Ha komfortos munkakörülményeket teremtesz, azzal nagyszerűen növelheted a produktivitásod. Csak dőlj hátra kényelmesen, és a székben való fészkelődés helyett koncentrálj kizárólag a munkára. Ha pedig valami igazán extrára is vágysz, akkor az irodai vagy gamer székek közül válassz egy lábtartóval felszerelt típust. Sőt, akár masszázsfunkcióval ellátott szék mellett is dönthetsz, ha munka közben vagy után szívesen ellazulnál egy kicsit.
Hogyan válaszd ki a tökéletes széket?
Szerencsére nem kell túl sok dolgot számításba venni, viszont az alábbi tippekre mindenképp figyelj oda:

Dönts a kényelmi funkciók alapján!

Első lépésként ellenőrizd, hogy a kiszemelt szék ülésmagassága és háttámlája állítható-e. Akár nyaktámlás széket is választhatsz, ha a nyaki gerincedet is kímélni szeretnéd. Amennyiben az alkarod és a vállad is pihentetnéd a sok gépelés közben, akkor pedig egy kartámaszos szék jelenti a megoldást. A korábban említett lábtartó és masszázsfunkció szintén fontos szempont lehet a döntésed során.

Igazodj az irodád stílusához!

Válassz olyan széket, amely a formáját és színét tekintve is maradéktalanul illik a helyiséghez. Szerencsére napjainkban már milliónyi típus elérhető az üzletekben, így néhány perc alatt biztosan megtalálod az igazit. Persze a legfontosabb továbbra is a kényelem, de azért az sem árt, ha az új széked valóban mutatós lesz. Így az irodád hangulata kellemesebb lehet, a székeddel pedig az ügyfeleid felé is igazi professzionalizmust sugallhatsz.

Próbáld ki akár személyesen is!

A siker érdekében akár egy közeli bútorboltba is ellátogathatsz, ahol számos különböző széket kipróbálhatsz. A tökéletes darabot pedig a netről is megrendelheted, ha ott kedvezőbb áron elérhető. Vedd szemügyre bátran a kényelmi funkciókat is, és teszteld az ülésmagasságot és a lábtartót, illetve akár a masszázst is. Így végül olyan széket vásárolhatsz, amely tökéletesen megfelel az igényeidnek.

Ha sok időt töltesz a számítógép előtt, akkor egy minőségi, ergonomikus szék semmiképp ne maradjon le a bevásárlólistádról. Fenti tippjeink segítségével könnyedén megtalálhatod a számodra ideális darabot, csupán egy kis időt kell szánni a keresgélésre. Amennyiben már megvan az új széked, akkor pedig a rendszeres mozgásról se feledkezz el, hogy még az irodai munkavégzés ellenére is megőrizd az egészséged!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!