Ugrás a tartalomra

Akár egy zombifilm díszlete – így fest Diósgyőr a kijárási tilalom alatt

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 15. vasárnap 22:58
A belváros után most Felső-Majláthtól a kisvasút Dorottya utcai végállomásáig jártuk be és fotóztuk végig a várost.

Valószínűleg nincsen már hazánkban aki ne tudná: éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Magyarországon november 11-étől. Az intézkedés jelen állás szerint harminc napra szól. Szerdán a belvárost jártuk be munkatársainkkal, ott fotózta le munkatársunk a Terrorelhárítási Központ járművét. A fotó aztán bejárta az internetet, és mivel sokakból heves indulatokat váltott ki, lapunk járt utána, hogy Miskolc mellett több városban is segíti a rend fenntartását a TEK a következő hetekben.

Csak emlékeztetőül itt van az a bizonyos galéria:

Kijárási tilalom Miskolcon. A belváros. Mocsári László képgalériája


A Miskolc Televízió munkatársai pedig videón örökítették meg a belvárost a kijárási tilalom életbelépését megelőző és az azt követő percekben csütörtökön. 


Mivel több olvasónk Facebook-oldalunkon jegyezte meg, hogy mindig csak a belvárosban fotózunk, szombaton – zsebünkben természetesen a munkáltatói igazolással – Diósgyőrnek vettük az irányt. A Felső-Majláthról, a villamos végállomásról indultunk és egészen a LÁEV megállóig sétáltunk. Ezekből a képekből mutatunk egy rövid válogatást:

Nyolc után pár perccel már üres volt Felső-Majláthon a végállomás:

Fotók: Tajthy Ákos

Lillafüred felé sem mentek sokan:

Épp csak ördögszekeret nem fúj a szél Alsó-Majláthon:

 

Diósgyőr városközpont és a Vár utca:

 

 

1-es busz somfordál el a Zenta utcai villamosmegálló mellett, üresen szomorkodó benzinkút a kisvasút végállomásával szemben:

 

További hírek

Olvasnivaló